Aurelian Bogaciu şi Marcel Lică au cerut în instanţă ridicarea interdicţiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Magistraţi de la Tribunalul Argeş au judecat două plângeri depuse de arbitrul Aurelian Bogaciu şi observatorul FRF Marcel Lică împotriva ordonanţei procurorilor privind măsurile preventive, ambele cereri privind ridicarea interdicţiilor impuse fiind respinse.

Avocatul lui Bogaciu, Florin Doran, a precizat că în cazul clientului său procurorii DNA nu au dat nici o motivare.

"Legea spune că se acordă prelungirea interdicţiilor doar în caz de necesitate sau dacă este motivată. În cazul lui Aurelian Bogaciu nu s-a dat această motivare" a declarat Florin Doran.

Vicepreşedintele autosuspendat al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Marcel Lică, şi arbitrul Aurelian Bogaciu au fost citaţi, marţi, 9 iunie, la DNA Piteşti, pentru prelungirea măsurii nepărăsirii localităţii de domiciliu.

Observatorul FRF Marcel Lică s-a prezentat marţi, la DNA Piteşti, şi a stat în biroul procurorilor anticorupţie aproximativ 20 de minute. Acestuia i-au fost aduse la cunoştinţă restricţiile impuse de instanţă, după ce Curtea de Apel Piteşti a respins recursul procurorilor DNA Piteşti la decizia Tribunalului Argeş de neprelungire a mandatului de arestare.

Marcel Lică a ieşit din arestul IPJ Argeş în seara zilei de 12 mai, după ce Curtea de Apel Piteşti a respins recursul procurorilor DNA Piteşti la decizia Tribunalului Argeş de neprelungire a mandatului de arestare.

Lică a fost obligat de instanţă să nu părăsească municipiul Constanţa, să se prezinte la organul de urmărire penală şi la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat, să se prezinte la organul de poliţie din localitatea de domiciliu şi să nu îşi schimbe locuinţa fără încuviinţarea instanţei. De asemenea, Lică nu are voie să ia legătura cu ceilalţi inculpaţi sau cu ceilalţi martori din dosar.

Marcel Lică a fost arestat în data de 23 aprilie, sub acuzaţia de luare de mită. Potrivit procurorilor, observatorul Marcel Lică, desemnat de Federaţia Română de Fotbal la meciul dintre FC Argeş şi Oţelul Galaţi, i-a pretins lui Liviu Făcăleaţă, un apropiat al finanţatorului FC Argeş, Cornel Penescu, suma de 3.000 de dolari pentru a întocmi un raport de observare favorabil echipei FC Argeş Piteşti, din care a primit efectiv suma de 2.000 dolari.

Marţi, 9 iunie, la DNA Piteşti a fost citat pentru prelungirea măsurii nepărăsirii localităţii de domiciliu şi arbitrul Aurelian Bogaciu.

Arbitrul Aurelian Bogaciu a ieşit din arestul IPJ Argeş în data de 14 mai, după ce Curtea de Apel Piteşti a respins recursul depus de procurorii DNA faţă de decizia Tribunalului Argeş de a nu-i prelungi mandatul de arestare.

Aurelian Bogaciu a fost arestat preventiv în noaptea de 29 spre 30 aprilie, de DNA Piteşti, pentru luare de mită, în scandalul de corupţie din arbitraj, fiind acuzat că a primit o sumă de bani şi că a acceptat cazarea gratuită la hotel, în schimbul unui ajutor pe care urma să-l dea echipei de fotbal FC Argeş.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite