Au subordonat liderul!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Manchester City a învins Chelsea cu 1-0, oprind seria de cinci victorii consecutive în Premier League pentru londonezi, iar lupta pentru titlu în Anglia a fost relansată. Duelul italienilor Roberto Mancini şi Carlo Ancelotti a fost câştigat de fostul tehnician al Interului, care şi-a egalat la opt adversarul la numărul de victorii în confruntările directe.

„Meciul ăsta nu are nicio importanţă, tot Chelsea va lua campionatul", sunt vorbele prin care Roberto Mancini a reuşit să-i adoarmă pe jucătorii lui Chelsea. Astfel,  meciul de pe „City of Manchester Stadium" s-a jucat sub auspiciul acestei declaraţii, echipa londoneză fiind mult prea sigură de victorie, în timp ce gazdele şi-au dat la propriu sufletul.

Iar efortul le-a fost răsplătit. După o primă repriză săracă în ocazii de ambele părţi, în care bara lui Ivanovici de la Chelsea a fost practic cea mai mare ocazie a partidei pentru londonezi, Tevez a dat lovitura în partea a doua. Argentinianul a luat o acţiune pe cont propriu din cercul de la mijlocul terenului şi a finalizat cu un şut în cros, pe jos, de la marginea careului (59). 

Echipa lui Carlo Ancelotti nu a putut, reveni în joc şi a suferit astfel primul eşec al sezonului, al treilea în ultimele trei întâlniri cu City, la primul meci cu adevărat tare după cinci etape în care adversarii nu i-au pus deloc probleme.

Pe lângă cele 700 de milioane de „motive" de bucurie ale şeicului Mansour byn Zayed Al Nahyan, cele mai fericite pentru această victorie a „cetăţenilor" au fost Arsenal, care a pierdut ieri cu echipa lui Gabi Tamaş, West Bromwich, şi Manchester United, care joacă azi la Bolton. Inutil de spus că o victorie a „diavolilor", care i-ar aduce  pe  elevii lui Sir Alex Ferguson la un punct de Chelsea, va arunca în aer lupta pentru titlu în Premier League.

Manchester City 1

Hart - Zabaleta, Kompany, K. Toure, Boyata (Boateng 89) - Milner, Barry, De Jong, Y. Toure, Silva (A. Johnson 78) - Tevez (Adebayor 87). Antrenor: Roberto Mancini

Chelsea 0

Cech - Ivanovici, Terry, Alex, A. Cole - Essien, Ramires (McEachran 81), Obi Mikel (Jirkov 69) - Malouda, Drogba (Sturridge 75), Anelka. Antrenor: Carlo Ancelotti

Gol: Tevez 59

Stadionul „City of Manchester": 45.000

Arbitru: Andrew Marriner

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite