Au murit în faţa jucătorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şocaţi de cele văzute pe stadionul din Port Said, unii dintre componenţii echipei egiptene Al-Ahly şi-au anunţat retragerea.

Alergaţi până la vestiare de furia nestăvilită ale ultraşilor din Port Said intraţi pe teren, jucătorii echipei Al-Ahly n-au scăpat de coşmar, aşa cum s-ar fi aşteptat. „Lumea murea lângă noi, vedeam cadavre. Nu există securitate, nimeni nu ne protejează", s-a plâns mijlocaşul Mohamed Barakat. „Vina a fost a noastră, pentru că am jucat acest meci. Cei de la federaţie n-au vrut să amâne campionatul pentru că ar fi pierdut bani. Nu le-a păsat de viaţa oamenilor", a continuat Barakat.

Un alt fotbalist egiptean, Mohamed Aboutrika, s-a aflat şi el în stare de şoc. „Acesta nu e fotbal, e război. Poliţia ne-a abandonat, n-am văzut nicio ambulanţă. Un suporter de-al nostru a murit chiar în vestiar, lângă mine", a dezvăluit acesta. Mai mult, Barakat şi Aboutrika (ambii trecuţi de 30 de ani) au anunţat că nu vor mai juca fotbal de-acum înainte, cel puţin până se va face dreptate, iar cei vinovaţi vor fi pedepsiţi aşa cum se cuvine.

 „Au fost scene de groază, erau oameni morţi pe teren, în vestiare. Nu vreau să mai joc fotbal până când nu se va face dreptate", a spus Emad Meteab, fotbalist  la Al-Ahly „Cum am mai putea să intrăm pe teren după ce 70 de oameni au murit, mulţi chiar în faţa noastră?", s-a întrebat şi portarul Sharif Ikrami.



Haosul de la Port Said a fost descris şi de antrenorul portughez al celor de la Al-Ahly, Manuel Jose. „Am primit şi eu pumni şi picioare. Acum am nevoie de timp pentru a-mi regândi viaţa. Nu mai pot continua în asemenea condiţii", a afirmat tehnicianul în vârstă de 65 de ani.

Măsuri tardive

Campionatul a fost suspendat, iar premierul egiptean Kamal al-Ganzouri a anunţat ieri demiterea conducerii Federaţiei de Fotbal din Egipt şi demisia guvernatorului din Port Said, ca urmare a vio­lenţelor de miercuri soldate cu 74 de morţi. De asemenea, a renunţat la funcţie şi preşedintele clubului Al-Masry, Kamal Abu Ali.

„Ce s-a întâmplat n-are nimic de-a face cu fotbalul. E vorba despre altceva. A fost un complot cu scopul unei lovituri de stat", s-a plâns oficialul echipei la care din această iarnă e legitimat şi Julius Wobay, fost jucător la Universitatea Craiova. Abia transferat de la Khazar Lankaran, internaţionalul din Sierra Leone nu a apucat însă să debuteze pentru Al-Masry.

Înapoi în Piaţa Tahrir

A doua zi după masacrul de la Port Said, numeroşi suporteri ai echipei Al-Ahly s-au strâns în Piaţa Tahrir, la Cairo, pentru a se deplasa în marş către Ministerul de Interne, acuzat că nu a reacţionat în timpul violenţelor. Manifestanţii au blocat căile de acces în Piaţa Tahrir şi au împiedicat maşinile să treacă. „Ori se face dreptate, ori murim ca ei", au scandat fanii, amintind de revoluţia egipteană din urmă cu un an, pornită din aceeaşi piaţă.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite