Şase! Au venit punctele!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Timişoara şi-a primit punctele şi a depăşit-o pe Dinamo! FRF şi FIFA, puse la colţ de decizia TAS.Mult-aşteptatul verdict al TAS în cazul Timişoara le-a dat câştig de cauză bănăţenilor: Aceştia şi-au primit cele şase puncte şi vor juca în preliminariile Ligii Campionilor!

TAS a decis în aprilie 2008 că Timişoara trebuie să schimbe denumirea clubului şi să nu mai folosească pe echipament culoarea violet, dându-i câştig de cauză lui Claudio Zambon în litigiul cu actualul club. FRF şi FIFA erau însărcinate să vegheze la respectarea deciziei.

Mov sau violet?

Timişorenii se prezintă la federaţie cu „un echipament mov spre albastru”. Chestie de cromatică. Mitică Dragomir: „Comitetul federal a aprobat aceste culori!”. Echipa joacă în primele etape cu acest echipament. Prunea se apără: „Noi
le-am spus că vor fi probleme cu aceste culori”.

FIFA i-a încurcat cu Argeş

Echipamentul ajunge la FIFA. Unul violet, susţin timişorenii, trimis de FRF, diferit de cel în care echipa a evoluat în primele etape. FIFA analizează cazul şi pe 3 septembrie decide: Timişoara va fi depunctată cu şase puncte.

Una dintre dovezi: caseta meciului FC Argeş  - Timişoara din prima etapă, în care Argeşul evolua în violet, iar Timişoara în alb!  A doua zi, Comitetul de Urgenţă al FRF pune în aplicare decizia FIFA. 

După ce Timişoara se adresează TAS pentru a cere suspendarea acestei decizii, Bogdan Popescu, avocatul FRF în această speţă, trimite o scrisoare la tribunalul amintit  prin care cere ca forul de la Lausanne să menţină decizia FIFA de depunctare! Sandu şi Kassai se spală pe mâini, aruncând totul pe umerii avocatului care a semnat acea scrisoare!

FRF a cerut depunctarea timişoarei

Confirmarea că FRF a lucrat împotriva Timişoarei în acest caz vine de la Justin Ştefan, şeful Departamentului Juridic al FRF:  „E adevărat. S-a trimis o scrisoare prin care se solicită ca TAS să menţină decizia FIFA şi FRF de depunctare!”.

Verdict: crimă!

Decizia de ieri a TAS:  „Penalizarea cu şase puncte a SC Fotbal Club Timişoara SA, decisă de Comisia de Disciplină a FIFA în data de 3 septembrie 2008 şi implementată de Federaţia Română de Fotbal printr-o hotărâre la 4 septembrie 2008, este anulată”! 

O palmă pentru FRF şi FIFA, două foruri care, fapt dovedit, au luat o decizie aberantă! Asta nu înseamnă că Mircea Sandu, Ionuţ Lupescu sau Florin Prunea îşi vor asuma vreodată greşeala comisă împotriva Timişoarei.

 TAS, prima decizie contra FIFA

Hotărârea de a acorda cele şase puncte Timişoarei e una fără precedent în istoria TAS. Până acum, în litigiile dintre cluburi şi FIFA, tribunalul de la Lausanne a dat mereu câştig de cauză federaţiei internaţionale de fotbal. „TAS a dat un verdict dur împotriva FIFA.

Prin această decizie, s-a creat un precedent”, crede Marian Iancu, patronul grupării timişorene. Trei judecători au analizat speţa Timişoarei la TAS: un avocat danez neutru, un avocat german ales de FIFA şi un avocat portughez ales de Timişoara.

Palmaresul e tot al italianului Claudio Zambon

Decizia de ieri a TAS nu priveşte decât cele şase puncte „furate” Timişoarei de FIFA şi de FRF. În privinţa palmaresului, a imnului, a culorilor, TAS s-a pronunţat deja în favoarea lui Claudio Zambon.

Pentru a recupera „tradiţia” clubului, Marian Iancu trebuie să ajungă la o înţelegere cu italianul.  „Au primit punctele, însă tot noi suntem Poli Timişoara! Această decizie nu are legătură cu palmaresul lui Poli”, a zis ieri Zambon.

image

Dacă îşi vedeau de treaba lor, Timişoara era acum campioană.

image


Dan Petrescu
antrenor Unirea Urziceni

image

A fost extraordinar când am aflat! Toată Timişoara se bucură.

image


Artiom Karamyan
mijlocaş FC Timişoara

image

Trebuie să punem decizia în aplicare, chiar dacă o înţelegem sau nu.

image


Ionuţ Lupescu
director general FRF

image

Nu mi se pare în niciun fel decizia TAS. O vom pune în aplicare şi atât.

image


Mircea Sandu
 preşedinte FRF

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite