Au scăpat ieftin!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Au scăpat ieftin!
Au scăpat ieftin!

UEFA a dat un verdict blând ieri: Dinamo a pierdut cu 3-0, va disputa trei partide în competiţiile europene cu porţile închise şi va plăti o amendă de 50.000 de euro.După ce s-au temut că Dinamo va fi exclusă din Europa pentru cel puţin trei sezoane, acum acţionarii răsuflă uşuraţi şi chiar speră să o elimine pe Slovan.

Toţi dinamoviştii au stat ieri cu ochii pe UEFA. De hotărârea Comisiei de Disciplină depindea viitorul „câinilor“.Cu Ionuţ Lupescu printre membri, dar fără drept de vot în acest caz, roş-albii sperau la un verdict blând.

Frisoanele erau provocate de incidentele de anul trecut din Olanda, la meciul cu NEC. Atunci primiseră un ultim avertisment şi acum existau circumstanţe agravante.

Dar, după decizia UEFA, acţionarii nici nu se mai gândesc să facă apel: meciul tur cu cehii – pierdut la „masa verde“ cu 3-0, amendă 50.000 de euro şi disputarea a trei partide de pe teren propriu în cupele europene fără spectatori.

În cazul în care Dinamo nu va mai fi judecată pentru alte incidente în perioada de doi ani de probă, „câinii“ vor evolua doar două meciuri fără fani în tribune.

Tamaş: „Putem da patru goluri în cehia“

La aflarea veştii, toţi cei din club, de la acţionari la jucători, au fost extrem de mulţumiţi. „Sunt bucuros că nu ne-au suspendat, ne era teamă tuturor că ne vor exclude din Europa. Acum nu avem nimic de pierdut şi aşa, cum au dat ei două goluri, putem şi noi să dăm patru“, a spus căpitanul Tamaş.

„Sunt bucuros, având în vedere că decizia putea fi mult mai grea. Sincer, mă aşteptam la mai rău, mai ales că suntem recidivişti după meciul cu NEC. Mai avem şanse, speranţa moare ultima“, a completat şi atacantul dinamovist Marius Niculae.

„Câinii“ trebuie să bată la patru goluri diferenţă!

Pentru a trece de Slovan, „câinii“ sunt nevoiţi să învingă la o diferenţă de patru goluri. Pentru că au câştigat cu 3-0 la „masa verde“ cehii merg mai departe, chiar dacă roş-albii ar înscrie de trei ori la Liberec şi nu ar primi gol.

Au depus plângere împotriva fanilor

Oficialii clubului Dinamo au depus o plângere la Poliţia Capitalei prin care au cerut identificarea şi tragerea la răspundere a tuturor fanilor care au provocat incidentele ce au dus la întreruperea meciului cu Slovan.

„Toţi suporterii care au pătruns pe stadion vor fi traşi la răspundere după finalizarea cercetărilor. Li se poate întocmi dosar penal sau vor primi o sancţiune administrativă în funcţie de infracţiunea comisă“, a spus purtătorul de cuvânt al poliţiei, Christian Ciocan.

Ultraşii nu sunt mulţumiţi

Susţinătorii „câinilor“ doreau ca echipa să fie exclusă din Europa între trei şi cinci sezoane pentru ca acţionarii să fie nevoiţi să plece şi astfel să înceapă reconstrucţia.

La scurt timp cum s-a făcut anunţul din partea celor de la UEFA, pe forumul site‑urilor dedicate suporterilor roş-albi au început să curgă mesaje care dezaprobau verdictul dat de colegii lui Ionuţ Lupescu din Comisia de Disciplină.

„Prefer să fim eliminaţi doi-trei ani din cupele europene, dar să scăpăm de cei din conducere! Cred că trebuie intrat din nou pe teren!“, este unul dintre zecile de mesaje postate de fanii „câinilor“ pe site-urile suporterilor.

În aceste condiţii, şefii se tem de o eventuală recidivă a susţinătorilor la partida retur cu Slovan. „Putem fi consideraţi responsabili şi dacă se întâmplă ceva la un meci în deplasare. Jucăm cu drobul de sare şi acasă, şi în deplasare. Sper ca suporterii dinamovişti să încurajeze echipa şi să vrea binele echipei“, a atenţionat Borcea.

image

UEFA ne-a transmis că în cazul în care va mai exista o abatere, Dinamo va fi exclusă din Europa trei ani. Suporterii vor merge în Cehia şi îmi doresc să fie cei adevăraţi.

image


Cristi Borcea
preşedinte executiv Dinamo

image

Se putea şi mai rău, să primească mai multe meciuri de suspendare sau o amendă mai mare, dar se putea şi o sancţiune mai uşoară.

image


Ionuţ Lupescu
membru Comisia
de Disciplină UEFA


image

Huliganii erau să desfiinţeze echipa. Suporterii ar trebui să dea aceşti 50.000 de euro, să vadă şi ei cum e să plăteşti o amendă.

image


Vasile Turcu
vicepreşedinte Dinamo

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite