Atletico, prima victorie pe teren propriu în Liga Europei!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atletico Madrid a învins cu 1-0 pe Liverpool, obţinând doar a doua victorie în această ediţie a Ligii Europa şi a doua pe teren propriu în cupele europene în tot sezonul 2009-2010.

Pare greu de crezut că o echipă care este cu un pas în finala Ligii Europei nu are decât o singură victorie pe teren propriu în toată competiţia. Devine şi mai puţin plauzibil când acea victorie a venit de-abia în semifinale, dar este adevărat.

Atletico a obţinut până acum doar patru victorii în tot sezonul european 2009-2010. După 3-2 în deplasare şi 2-0 acasă cu Panathinaikos în play-offul Ligii Campionilor, părea că Atletico va zburda pe teren. Ei bine, nu a fost aşa, iar madrilenii nu au cunoscut gustul victoriei în grupă cu Chelsea, Porto şi APOEL Nicosia, unde au terminat pe locul 3, cu tot atâtea puncte, obţinute din trei remize.

VEZI aici golul lui Forlan

Au urmat, cu ceva noroc, 16-imile Ligii Europa. Primul adversar a fost „călăul" lui Dinamo din faza grupelor, Galatasaray. Turcii au cedat cu 2-1 la Istanbul, după ce în tur, pe „Vicente Calderon", rezultatul a fost de 1-1.

Optimile şi sferturile s-au încheiat cu patru remize pentru madrileni, de fiecare dată identice: 0-0 acasă şi 2-2 în deplasare, cu Sporting Lisabona, respectiv Valencia.

Aşadar, victoria cu Liverpool (prima înfrângere a „cormoranilor" în deplasare în ultimii opt ani în cupele europene, după 2-0 în 2002 cu Valencia) devine prima pe teren propriu pentru Atletico în acest sezon al cupelor europene, începând cu faza grupelor, adică în nu mai puţin de 13 partide.

Sursa: Infostrada Sports

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite