Guardiola, un trofeu la fiecare 19 meciuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Meciul din această seară, din optimile de finală ale Cupei Regelui, dintre Athletic Bilbao şi Barcelona, este partida cu numărul 150 a lui Guardiola pe banca formaţiei blaugrana.

Diseară, de la ora 22.00, ora Spaniei, se întâlnesc, în returul optimilor de finală ale Cupei Spaniei, echipele care au câştigat de cele mai multe ori această competiţie, Athletic Bilbao şi FC Barcelona. Catalanii au câştigat de 25 de ori Cupa Regelui, în timp ce bascii au cu două trofee mai puţin (23). De-abia pe locul 3 vin cei de la Real Madrid care au cucerit trofeul de 17 ori. Barcelona a pierdut alte 9 finale, Athletic Bilbao 11, în timp ce madrilenii au fost învinşi de 19 ori în ultimul act.

Guardiola: "Putem pierde. Şi Lakers mai pierd meciuri"

În partida tur, pe Nou Camp, bascii au reuşit să păstreze scorul de start, 0-0, având acum, pe San Mames, prima şansă. De altfel, nu e nicio noutate că Pep Guardiola nu dă prioritate Cupei. Anul trecut, în aceeaşi competiţie, Barcelona a fost eliminată de Sevilla, după ce tehnicianul catalan a preferat să-şi menajeze multe dintre vedete, jucând cu echipa a doua. De altfel, Pep a şi avertizat: "Putem pierde. Chiar şi Lakers mai pierd meciuri. În plus, pe San Mames, publicul sprijină foarte intens echipa gazdă, ceea ce va fi un dezavantaj pentru noi". Guardiola nu ştie încă dacă-i va folosi azi pe Carles Puyol şi pe Leo Messi, urmând a se decide doar înainte de partidă. În schimb, poate debuta Afellay, care a intrat pentru prima oară pe lista convocaţilor.

Un trofeu la fiecare 19 meciuri

Cu toate acestea, pentru Pep Guardiola partida de diseară are o însemnătate sporită. Este meciul cu numărul 150 pentru tehnicianul catalan pe banca Barcelonei, începând cu vara lui 2008, când i-a luat locul olandezului Frank Rijkaard. Dar dincolo de cifra rotundă, impresionează statistica acestor partide. Deşi a antrenat Barça doar în 149 de meciuri până acum, Guardiola a cucerit deja 8 trofee. Ceea ce înseamnă că la fiecare 19 meciuri (18,75), Guardiola a cucerit un trofeu. Niciun alt antrenor contemporan nu se mai poate lăuda cu o asemenea eficacitate.

Citeşte pe adevarul.es câte partide din cele 149 a câştigat Guardiola, câte a pierdut, care sunt singurele echipe pe care nu a reuşit să le învingă şi vezi de cât timp este neînvins pe banca Barcelonei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite