FOTBAL: Florescu: “Atenţie la Almedia!”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTBAL: Florescu: “Atenţie la Almedia!”
FOTBAL: Florescu: “Atenţie la Almedia!”

George Florescu este singurul român care s-a duelat recent cu danezii de la FC Copenhaga, primii adversari din Europa League pentru CFR Cluj. Fotbalistul de la FC Midtiyalland spune că ardelenii au şanse să-I bată pe danezi dar le atrage atenţia asupra punctelor forte ale nordicilor: atacul alcătuit din veteranul Gronkjaer şi de brazilianul Ailton Almeida.

“Copenhaga joacă un 4-4-2 clasic. Au echipă foarte bună şi sunt extrem de bine organizaţi”, a dezvăluit Florescu.

Fotbalistul originar din Cluj s-a duelat cu echipa lui Stale Solbakken chiar la începutul acestui sezon, pierzând cu un categoric 4-1.

Mijlocaşul le ştie punctele forte şi îi avertizează pe cei din Gruia că trebuie să fie foarte atenţi la faza defensivă:” Cei mai buni jucători ai lor sunt atacantul Almeida şi Atiba Hutchinson, un canadian care a avut ceva oferte vara asta însă nu l-au lăsat să plece pentu că aveau mare nevoie de el în cupele europene. Almeida e un atacant foarte rapid şi foarte tehnic. Este bun în acţiunile unu la unu, vine des la primire, placă pe spaţiile libere, gândeşte mult jocul. E un fotbalist inventiv, cu execuţii spectaculoase şi e foarte greu de intuit. Canadianul Hutchinson poate juca atât mijlocaş central cât şi mijlocaş de bandă. Are viteză foarte bună, intră bine în combinaţii şi apare mereu la finalizare”.

Fostul internaţional de tineret spune că danezii sunt ceva mai slabi în apărare:” Fundaşii laterali sunt foarte ofensivi şi câteodată urcă în acelaşi timp amândoi şi creaza spaţii foarte mari în cazul unor contraatacuri. Apoi, fundaşii centrali sunt înalţi şi mai putin rapizi, iar unul dintre ei e foarte tânăr şi nu are experienţă”.


Cei de la Copenhaga se laudă cu vedeta lor, Jesper Grønkjær, fotbalist care a evoluat la Ajax, Chelsea, Atletico Madrid şi VfB Stuttgart. “El are o experienţă internaţională deosebit de vastă însă nu mai are explozia pe care o avea în vremurile lui bune. Probabil ca vârsta îşi spune cuvântul, dar rămane un jucător foarte periculos”, precizează Florescu.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite