Barcelona a câştigat "El Clasico". Catalanii au învins pe Real Madrid cu 1-0

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Extratereştrii“ şi „Galacticii“ s-au întâlnit în cel mai aşteptat meci al anului. Al 207-lea episod din „El Clasico“ i-a avut faţă în faţă pe primii doi jucători din lume, Lionel Messi şi Cristiano Ronaldo, viitorul şi actualul „Balon de Aur“.

FC Barcelona a reuşit să-şi adjudece derby-ul cu Real Madrid, chiar dacă a jucat mai bine de jumătate de oră din repriza a doua cu un om mai puţin, după eliminarea lui Buquets, din minutul 63. În ultimul minut al întâlnirii a fost restablită egalitatea în teren, după ce Diarra a văzut, pentru a doua oară, cartonaşul galben.

Iată, mai jos, desfăşurarea partidei:

S-a terminat meciul! Barcelona a câştigat "El Clasico" cu scorul de 1-0, prin golul reuşit de Zlatan Ibrahimovici, în minutul 56! Gazdele au mai avut alte două mari ocazii în cea de-a doua parte a întâlnirii, însă Cassilas a apărat excelent. De partea cealaltă, Benzema ar fi putut aduce un punct pentru fotbaliştii antrenaţi de Manuel Pellegrini, însă execuţia sa a fost una cum foarte rar se poate vedea pe stadioanele din Spania. În urma acestui rezultat, catalanii au revenit pe primul loc în Primera Division, devansând-o pe Valencia.

De la margine s-au arătat trei minute de prelungire! Fanii echipei din Barcelona sunt în picioare!

Min. 90 Cartonaş galben pentru Diarra, însă jucătorul formaţiei din Madrid mai avea un cartonaş galben, astfel că a fost eliminat. Se joacă, din nou, în efective complete, dacă putem spune astfel.

Min. 89 Uriaşă ocazie pentru Barcelona! Mesi scapă singur cu Cassilas, însă portarul oaspeţilor are un reflex de zile mari, scoţând mingea în corner, cu piciorul. Lovitura de colţ rămâne fără rezultat.

Min. 88 Barcelona face un joc de posesie extraordinar, iar jucătorii formaţiei din Madrid încearcă cu disperare să intre în posesia balonului

Min. 85 Benzema a intrat în careu, însă Piquet şi Puyol s-au dublat senzaţional. Corner pentru Real Madrid, rămas fără rezultat.

Min. 82 Raul a avut şansa de a egala situaţia pe tabelă, însă omul care a jucat de 30 de ori în "El Clasico" a fost blocat de un apărărtor în ultimul moment. Xavi păstrează apoi posesia pentru Barcelona, departe de poarta proprie.

Min. 80 Mare ocazie pentru Real Madrid! Benzema reia din şase metri peste poarta lui Valdes, după o lovitură de colţ a oaspeţilor. Barcelona menţine un avans de un gol faţă de adversara sa când au mai rămas zece minute până la final.

Min. 78 Fazele se succed cu repeziciune la ambele porţi. Chair dacă sunt cu un om mai puţin, catalanii nu renunţă la ofensivă, în timp ce oaspeţii par să mai aibă resurse în atac.

Min. 76 Raul primeşte o pasă cu călcâiul de la Benzema, însă şutul jucătorului din Madrid este blocat de un apărător. Kaka a revenit în atac şi a reuşit să menţină pe Real în ofensivă, obţinând un corner.

Min. 74 Arbeloa îi lasă locul lui Raul în echipa Real Madrid. Suporterii catalani îl primesc cu fluierături pe jucătorul madrilean. Barcelona are o nouă lovitură de colţ, însă fără rezultat.

Min. 73 Marcelo şutează mult pe lângă poarta gazdelor, după ce Real Madrid a avut un corner.

Min. 70 O nouă mare ocazie pentru Barcelona pentru ca, doar câteva secunde mai târziu, şi Real să răspundă printr-o acţiune ofensivă blocată în ultimul moment. Meciul este alert, se joacă în viteză, iar acest lucru nu face decât să ne arate că "El Clasico" este cu advărat "Meciul Anului".

Min. 69 Lionel Messi face o nouă cursă solitară, iar Pepe îl opreşte doar prin fault. Jucătorul echipei Real Madrid este avertizat.

Min. 66 Cristiano Ronaldo este înlocuit cu Benzema în huiduielile fanilor catalani.

Min. 64 Cristiano Ronaldo cade la marginea careului de 16 metri şi cere penalty, însă arbitrul întâlnirii face semn ca jocul să continue. Real este la conducerea partidei.

Min. 63 Cartonaş roşu pentru Buquets, care a fost avertizat pentru a doua oară de arbitrul întâlnirii. Cu aproape jumătate de oră până la finalul partidei Barca rămâne în zece oameni.

Min. 60 Vacarm pe Nou Camp! Fanii catalani au creat o atmosferă de vis, în timp ce suporterii echipei din Madrid nu se mai aud. Real pare să acuze primirea golului.

Min. 58 Real Madrid se aruncă în atac şi încearcă să egaleze. Jucătorii de la Barcelona nu se retrag în apărare ci construiesc încă o acţiune, însă oaspeţii rezolvă acţiunea ofensivă a amfitrionilor.

GOOOOOOOOOLLLLL FC BARCELONA!!!!!! Ibrahimovici reia în plasă o centrare venită de pe partea dreaptă din partea de atac a gazdelor. Cassilas nu a avut ce să mai facă la această fază. Este minutul 56 al întâlnirii.

Min. 55 Cristiano Ronaldo a avuit o nouăî şansă de a crea panică în careul advers, însă nu a reuşit pasa către Higuanian.

Min. 53 Mare ocazie de gol a echipei din Madrid! Higuanian a primit o pasă de la Cristiano Ronaldo, a păstruns în careu, a driblat un adversar, şi-a creat culoar, însă a fost blocat în ultimul moment de un apărător al gazdelor!

Min. 51 Ibrahimovici l-a înlocuit pe Henry în echipa FC Barcelona. Publicul a aplaudat la scenă deschisă introducerea în teren a lui Ibrahimovici.

Min. 50 Cristiano Ronaldo este oprit neregulamentar la jumătatea terenului de Buquets, iar jucătorul gazdelor vede cartonaşul galben pentru acest atac neregulamentar.

Min. 48 Messi este ţinut de doi apărători adverşi, iar Diarra este avertizat. Jucătorul echipei din Barcelona este de neoprit în unele faze, aşa cum a fost cea precedentă.

Min. 47 Nicio schimbare în cele două echipe. Iniesta centrează însă Sergio Ramos respinge mingea din careul formaţiei Real madrid. Iniesta a revenit, însă a fost deposedat de un apărător advers.

S-a reluat repriza a doua. Formaţia FC Barcelona a avutr lovitura de începere în derby-ul anului. Atmosfera de pe Nou Camp este incredibilă, iar suporterii echipei oaspete abia se aud pe fundal. Nu mai plouă la Barcelona, însă gazonul este încă ud.

Echipele revin pe teren. Oaspeţii sunt fluieraţi de publicul catalan, în timp ce amfitrionii sunt aclamaţi de spectatorii de pe Nou Camp.

S-a terminat prima repriză. Barcelona şi Real Madrid se află la egalitate, scor 0-0, după primele 45 de minute. Cassilas a reuşit să păstreze tabela intactă, având două intervenţii excelente în prima parte a întâlnirii, în timp ce gazdele nu au putut profita de precipitarea adversarilor în primele minute ale jocului. Deşi au existat câteva oportunităţi de a se deschide scorul, s-a ratat mult, astfel că fotbaliştii celor două grupări nu s-au concentrat la finalizare.

Min. 45 De la margine s-a arătat un minut de prelungire.

Min. 43 Meciul pare, din nou, să se mai liniştească. Apropierea pauzei pare să calmeze spiritele ofensive ale celor două formaţii.

Min. 41 Al doilea cartonaş galben al meciului îi este arătat lui Raul Albiol, jucătorul echipei din Madrid comiţând un henţ intenţionat.

Min. 40 Henry este iertat de încă un posibil cartonaş galben de arbitrul întâlnirii. Atacantul formaţiei din Barcelona este foarte nervos în această primă jumătate a partidei de pe Nou Camp.

Min. 37 Şutul din lateral al lui Iniesta este respins cu vârful degetelor, peste poartă, de Cassilas. Intervenţie excelentă a portarului naţionalei Spaniei, care menţine tabela intactă.

Min. 35 Meciul pare să se mai fii liniştit, ambele echipe încearcă să nu primească gol, lucru pe care îl observăm mai ales la Real Madrid.

Min. 34 Arbeloa a fost avertizat după un fault dur la Messi. Barcelona a revenit în ofensivă şi încearcă să se apropie de poarta lui Cassilas.

Min. 30 Keita este accidentat după un fault al lui Ramos, însă jucătorul pare să aibă forţa să poată continua meciul. El a primit îngrijiri medicale şi a revenit pe teren.

Min. 28 Henry a fost semnalizat în poziţie în afară din joc, însă francezul are o ieşire mai puţin sportivă. Faza se anunţa periculoasă, însă tuşierul l-a oprit din cursă pe atacantul gazdelor.

Min. 26 O altă şansă pentru Real. Kaka face o fază perfectă pentru Marcelo, însă acesta este blocat de Puyol. Madrilenii par să fi venit la Barcelona cu intenţia de a lua cel puţin un punct.

Min. 26 Pique are şansa de a deschide scorul, însă pierde un tempo şi faza se stinge.

Min. 23 Real Madrid a fost mult mai periculoasă în ultimele cinci minute, însă defensiva gazdelor a reuşit să nu primească gol. Barca a început meciul foarte bine, însă oaspeţii nu s-au lăsat dominaţi total şi au echilibrat partida.

Min. 20 Mare ocazie pentru Real Madrid! Cristiano Ronaldo are oportunitatea de a de3schide scorul însă jucătorul formaţiei oaspete nu poate să-l învingă pe Valdez.

Min. 17 Mare ocazie pentru Barcelona! Şutul lui Xavi este apărat de Cassilas şi pwericolul trece pentru Real madrid.

Min. 15 Pique este şi el la un pas de o acţiune periculoasă, însă este deposedat de Higuain. Rămâne egalitate pe tabela de marcaj.

Min. 12 Partida este foarte disputată, cu Barca la conducere, Cristiano Ronaldo a mai încercat o acţiune ofensivă pentru madrileni însă fătă rezultat. Atmosfera de pe Nou Camp este extraordinară.

Min. 10 Xavi şutează de la aproximativ 30 de metri, însă fătă probleme pentru portarul formaţiei din Madrid. Barcelona a intrat mai bine în meci, în timp ce Real Madrid pare, deocamdată, să accepte dominarea catalanilor.

Min. 9 Cassilas reţine o minge pe care Messi a încercat să o trimită periculos către poarta oaspeţilor. Până acum gazdele au controlat meciul.

Min. 7 Cristiano Ronaldo nu reuşeşte o execuţie tocmai bună, jucătorul echipei Real madrid fiind huiduit de suporterii formaţiei din Barcelona.

Min. 5 Kaka încearcă să-l găsească în adâncime pe Higuain, însă pasa brazilianului este imprecisă şi catalanii recuperează, pornind un nou atac către poarta madrilenilor.

Min. 4 Diarra îl faultează pe Keita în propria jumătate de teren şi Barcelona are lovitură liberă, însă aceasta rămâne fără rezultat.

Min. 2 Gazdele au intrat în meci foarte bine, astfel că Messi l-a încercat devreme pe Cassilas, care nu s-a lăsat păcălit de şutul jucătorului grupării catalane.

A început meciul! Barcelona şi Real Madrid sunt separate doar de un singur punct în clasament, aşa că ambele echipe îşi doresc victoria în această seară. Atmosfera de pe Nou Camp este fantastică.

ORA 20.00 La meciul dintre Barcelona şi Real Madrid s-au vândut toate biletele iar celebrul Nou Camp este arhiplin încă de acum o oră şi jumătate. Fanii formaţiei catalane aşteaptă o victorie a favoriţilor, în timp ce madrilenii speră la un succes răsunător în faţa trupei conduse de Guardiola.

ORA 19.55 Echipele de start:

Barcelona: Valdes - Alves, Pique, Puyol, Abidal - Buquets, Xavi, Keita, Messi - Iniesta, Henry.
Antrenor: Jose Guardiola

Real Madrid: Cassilas - Sergio Ramos, Pepe, Albiol, Arbeloa - Diarra, Xavi Alonso - Higuanian, Kaka, Marcelo - Cristiano Ronaldo.
Antrenor: Manuel Pellegrini

Barcelona şi Real Madrid reprezintă două proiecte construite pentru a învinge. Catalanii şi-au creat un stil de joc bazat pe o posesie a mingii impresionantă, pus în scenă de jucători crescuţi în propria academie. Madrilenii au răspuns cu puterea banului şi cu vedetele adunate de „creatorul" Florentino Perez, care a investit peste 250 de milioane de euro.

Recorduri de goluri

FC BARCELONA

- Cele mai multe goluri marcate în 2009 în campionatul Spaniei - 86.
- Echipa spaniolă cu cele mai multe goluri marcate în secolul XXI - 712.
- Ibrahimovici şi Messi formează cuplul cel mai prolific din La Liga - 14.
- Seydou Keita este mijlocaşul cu cele mai multe goluri din acest sezon - 6.
- „Ibra" a fost primul jucător din istoria Barcelonei care a marcat în primele cinci meciuri oficiale.
- Tânărul Pedro a marcat de 10 ori în acest sezon, în toate competiţiile.
- Cele mai multe goluri marcate prin acţiuni pe flancul stâng - 7.

REAL MADRID

- Cele mai multe goluri marcate în istoria campionatului Spaniei - 5.108.
- În primele 11 etape din acest sezon au marcat 11 jucători diferiţi.
- Cristiano Ronaldo a marcat până acum de nouă ori, fiind primul jucător al Realului care înscrie în fiecare din primele patru etape.
- Cristiano Ronaldo (un gol la fiecare 72 de minute) şi Higuain (un gol la fiecare 88 de minute) sunt cei mai eficienţi jucători din campionatul Spaniei.
- A marcat cele mai multe goluri cu execuţii din afara careului - 5.
- Higuain este jucătorul „decisiv" din lotul Realului, cele cinci goluri ale sale aducând „galacticilor" şase puncte.
- Este echipa spaniolă cu cele mai multe goluri marcate de rezerve - 5.

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite