Atacuri dure la adresa naţionalei, antrenorului şi jucătorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"România a ieşit din cursa calificării la Campionatul Mondial din 2010", anunţa aseară Realitatea TV, şi a invitat în studio un fost tenisman, un om politic şi un om de afaceri pentru a declara deschisă cursa declaraţiilor acide, pe fondul rezultatului obţinut de echipa naţională de fotbal în Austria.

"În istoria fotbalului românesc au fost situaţii la fel de ridicole sau de umilitoare, însă în această campanie am avut nu numai ghinion, dar şi proastă inspiraţie, jucători insuficient de bine pregătiţi, mulţi dintre ei probabil că nu au atins o formă care să facă parte dintr-o echipă naţională, Piţurcă aproape inexistent în calitate de antrenor, iar rezultatele vorbesc de la sine", este de părere Mădălin Voicu.

"Nu suntem o echipă de fotbal, începând de la antrenor şi terminând cu rezervele. Victoria austriecilor e ca şi cum i-am lua noi pe ei la schi, şi asta spune totul", şi-a exprimat dezamăgirea despre echipa naţională fostul tenisman, Ilie Năstase.

Omul de afaceri Cristian Ţânţăreanu spune despre sportul rege, în general: "Fotbalul e un sport ca oricare altul, unii bat, alţii pierd. Am impresia că tot fotbalul e bolnav, de la patronii de cluburi, de la federaţie, antrenori, jucători, suporteri, e o porcărie totală. Şi antrenorul Austriei supunea că e bolnav fotbalul românesc. Fondul problemei e ăsta, trebuie schimbat ceva de la rădăcină".

Mădălin Voicu, violonist şi dirijor de meserie şi reprezentant politic al minorităţilor de etnie romă, spune despre antrenorul naţionalei: "Piţurcă ar fi trebuit să aibă în primul rând o strategie. Nu poţi să îţi doreşti să câştigi dacă nu ai măcar o schiţă a formei cu care vrei tu să te prezinţi. E depăşit, orgolios, infatuat şi subiectiv. Am impresia că bagă pe cine vrea el în echipă, nu pe cine trebuie şi am convingerea că nu există la ora actuală nu există un antrenor mai slab decât Piţurcă. Nu pot să cred într-o Românie halucinantă şi beată, în sensul fotbalului".

Emeric Ienei, antrenorul care a câştigat Cupa Campionilor cu Steaua în 1986 şi a calificat România la Mondialele din 1990,într-o intervenţie telefonică, a declarat despre meciul Austria - România: "Categoric ne-am făcut de râs, nu neapărat rezultatul, dar jocul". Despre eventuala plecare a selecţionerului de la naţională, Ienei crede că este treaba federaţiei, însă Piţurcă ar trebui să plece singur, deşi a făcut şi lucruri bune în trecut. Boloni ar trebui să fie următorul antrenor al echipei, în viziunea lui Ienei, acesta fiind omul care ar reuşi să reconstruiască imaginea echipei naţionale şi echipa în sine.

Ilie Năstase e mai reticent în ceea ce priveşte viitorul antrenor echipei naţionale, considerând că acesta nu este un moment propice pentru a fi antrenor, având în vedere situaţia actuală. Din perspectiva sa, antrenorul ar trebui să aibă o relaţie strânsă de prietenie cu jucătorii. Năstase nu exclude posibilitatea ca un antrenor străin să fie adus la naţională.

"Avem un fotbal de golani", spune Ţânţăreanu, atacând dur comportamentul jucătorilor de la naţională şi nu numai, la fel ca şi antevorbitorul său, Mădălin Voicu.

Dumitru Dragomir nu s-a arătat surprins de rezultat, având în vedere experienţa pe care o deţine în domeniu, după cum a declarat în aceeaşi emisiune. Plecarea de la echipă a lui Piţurcă depinde de Mircea Sandu, care "a dat în primire lui Lupescu şi lui Prunea echipa naţională şi uitaţi unde am ajuns. Atmosferă proastă în jurul meciului cum este acum, în ultimii 20 de ani, eu nu am văzut. Sunt singurul care am curajul să spun lucrurilor pe nume", a spus preşedintele LPF.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite