Asalt asupra Europei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oţelul Galaţi debutează miercuri în Liga Campionilor, iar Steaua, Rapid şi FC Vaslui joacă joi în grupele Ligii Europa. Fotbalul românesc se află în faţa unei noi încercări în cupele europene.

Oţelul, ultima campioană a României care merge direct în grupele Ligii Campionilor, îşi propune să nu se facă de râs în cea mai importantă competiţie intercluburi, într-o grupă dificilă, cu Manchester United, Basel şi Benfica. Gălăţenii ţintesc şi câteva puncte, care le-ar putea aduce bani frumoşi. Fără a fi în cea mai bună formă în campionat, Rapid şi Steaua şi-au propus accederea în primăvara europeană în acest sezon.

Giuleştenii fac parte din grupa C, alături de Hapoel Tel Aviv, PSV Eindhoven şi Legia Varşovia, iar steliştii - din grupa J, unde îi au ca adversari pe cei de la Schalke, Maccabi Haifa şi AEK Larnaca. Cu şanse de calificare care par să ţină de domeniul fantasticului, FC Vaslui speră să aibă o comportare onorabilă în grupa D, în care mai sunt Sporting Lisabona, Lazio şi FC Zürich. Pentru România este important ca fiecare echipă să aducă mai multe puncte la zestrea coeficienţilor UEFA. Ţara noastră este pe locul 22 în Europa, cu un coeficient de 16.657, fiind surclasată şi de Cipru (locul 16, 20.749), Israel (locul 18, 19.250) sau Belarus (locul 21, 17.708). Pentru ca Liga I să trimită două echipe în preliminariile Ligii Campionilor şi în 2013-2014, trebuie să revenim în primele 15 poziţii în ierarhia coeficienţilor UEFA.

Programul meciurilor

Miercuri, 14 septembrie

FC Basel - Oţelul Galaţi  21.45, TVR 1

Joi, 15 septembrie

Hapoel Tel Aviv - Rapid  20.00, PRO TV
Lazio - FC Vaslui  20.00, SPORT.RO
Steaua - Schalke 04 22.05, PRO TV*

* meciul se joacă la Cluj, pe stadionul CFR-ului

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite