Arsenal pentru Chelsea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Soarta titlului în Anglia se va decide duminică la Manchester, în meciul direct dintre United şi Chelsea, echipe despărţite de numai trei puncte. Deşi şansele „tunarilor“ de a triumfa în Premier League sunt infime, Arsenal a aprins lupta pentru titlu după 1-0 cu Manchester United.

Sir Alex Ferguson îşi dorea un final de campionat relaxat, în care să câştige campionatul la pas şi să se poată pregăti în linişte pentru finala Ligii Campionilor. Învinşi pe Emirates în derby-ul cu Arsenal (0-1), „diavolii" au însă în faţă o altă finală, pentru întâietate în Premier League. Cu şapte victorii în ultimele opt etape, Chelsea a revenit neaşteptat în lupta pentru titlu. Albaştrii lui Carlo Ancelotti sunt acum la doar trei puncte în spatele lui United, iar în etapa următoare se deplasează chiar pe „Old Trafford".

Aşadar, va fi o finală de vis pe Teatrul Viselor, însă nu pentru fanii celor două echipe, ci pentru spectatorii neutri. Cine câştigă ia o opţiune importantă pentru victoria finală, ţinând cont că, la egalitate de puncte, primul criteriu de departajare este golaverajul. Cum deocamdată sunt egale la acest capitol (+38), United şi Chelsea s-ar putea duela până în ultima secundă a ultimei etape. Ar fi un final de sezon „la fotografie", cum nu s-a mai întâmplat de mult în Premier League. Pe locul trei, cu 67 de puncte, Arsenal mai are şi ea de doi bani speranţă, dar şansele „tunarilor" depind doar de un joc extrem de favorabil al rezultatelor.

Programul în ultimele trei etape

Man. United    73p (golaveraj +38)
Chelsea    acasă
Blackburn    deplasare
Blackpool    acasă

Chelsea    70p (golaveraj +38)
Man. United    deplasare
Newcastle    acasă
Everton    deplasare


Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite