Arşavin şi restul lumii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mijlocaşul rus a marcat toate golurile lui Arsenal cu Liverpool, scor 4-4. Stadionul Anfield a consemnat, marţi seară, un nou meci de poveste „marca Liverpool” şi o performanţă de excepţie a celui mai valoros fotbalist rus al momentului.

Partida dintre FC Liverpool şi Arsenal s-a încheiat cu o remiză de vis, scor 4-4, care nu ajută pe niciuna dintre echipe în lupta din Premiere League. „Cormoranii” au pierdut două puncte uriaşe în lupta pentru titlu, în timp ce Arsenal a ratat ocazia de a se apropia de Chelsea, ocupanta locului trei.

Pentru Liverpool au marcat Torres (49, 72) şi Benayoun (56, 90+3) pentru a egala performanţa rarisimă a rusului Andrei Arşavin, cel care a marcat toate cele patru goluri ale lui Arsenal.

Arşavin, transferat la începutul acestui an, şi-a dorit atât de mult să joace pentru „tunari”, încât a cedat prima încasată în urmă cu trei ani de la Zenit, ca bonus pentru că îşi prelungise contractul.

Lovit de maşină în copilărie

Andrei Sergheievici Arşavin (28 de ani) a făcut cunoştinţă cu mingea de fotbal la şapte ani, atunci când tatăl său, Serghei, l-a înscris la renumita şcoală de fotbal Smena din Sankt Petersburg. Andrei a crescut în sânul unei familii muncitoreşti obişnuite, care locuia la marginea oraşului.

Copilul a avut o copilărie dificilă şi a înfruntat lipsurile materiale mai ales atunci când părinţii săi au divorţat. Cariera lui Arşavin putea fi compromisă înainte de a începe, atunci când a fost lovit de o maşină care l-a accidentat grav.

„Am zburat în aer vreo zece metri. E o minune că n-am murit”, a povestit Arşavin ziarului The Sun. După o perioadă de spitalizare, Andrei a revenit la grupa de „pitici” de la Smena.

A urmat o nouă lovitură pentru micul Andrei, atunci când tatăl său a murit în urma unui stop cardiac la doar 40 de ani. Tânărul fotbalist a trecut peste toate greutăţile şi a absolvit şcoala în 1999, la vârsta de 18 ani şi a fost „racolat” imediat de clubul Zenit.

Începea o ascensiune care a culminat la Euro 2008, când Andrei Arşavin a fost ales în echipa turneului. În prezent, mijlocaşul lui Arsenal valorează 24 de milioane de euro, conform site-ului transfermarkt.de.

Candidat la Parlamentul din Sankt Petersburg

Celebritatea de care se bucura Arşavin în Sankt Petersburg a fost speculată de partidul Edinaya Rossia (Rusia Unită), care, în anul 2007, i-a propus fotbalistului să candideze la alegerile pentru parlamentul local, o adunare legislativă a oraşului. Andrei Arşavin a acceptat şi chiar a câştigat un mandat, dar a renunţat apoi la el în favoarea unui alt membru de partid.

Il enervează femeile la volan


Arşavin are şi faimă de autor de cărţi în Rusia. Fotbalistul a scris până acum trei cărţi, „555 de întrebări şi răspunsuri”, „Am reuşit! Povestea unei victorii măreţe” (dedicată câştigării Cupei UEFA) şi „Guus şi echipa sa” (dedicată participării Rusiei la Euro 2008).

Arşavin era cel mai bun vorbitor de limbă engleză dintre internaţionalii ruşi, chiar înainte de a ajunge la Arsenal. Pentru a învăţa limba, fotbalistul obişnuia să lectureze cărţi în engleză în timpul cantonamentelor pe care le efectua cu Zenit.

Fotbalistul a şocat opinia publică din Anglia când a declarat că îl enervează la culme femeile la volan şi că, dacă ar putea, nu ar da carnet de conducere niciunei reprezentante a sexului frumos.

Rusul are doi copii cu prietena sa Iulia, un băiat Artem şi o fată Yana, născută în 2008, chiar în ziua în care tatăl său învingea cu 4-1 pe Bayer Leverkusen în Cupa UEFA. 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite