Argeşul lui Ionuţ Badea, pe loc de Cupa UEFA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tânărul antrenor al piteştenilor a dus echipa din Liga II în primele cinci echipe din prima divizie a fotbalului nostru. În primăvara acestui an, Badea a fost demis din cauza rezultatelor slabe. A revenit după o lună, a promovat şi a condus Argeşul între fruntaşele Ligii I.

FC Argeş a renăscut din propria cenuşă pe mâna unui antrenor care şi-a început cariera în urmă cu un an. Ionuţ Badea a abandonat fotbalul la 32 de ani la finalul sezonului 2006-2007 în care a jucat pentru FC Argeş.

Transformat în antrenor, Badea a fost la un pas să părăsească definitiv echipa piteşteană în primăvara acestui an, atunci când echipa se afla în liga secundă.

FC Argeş pierduse la Drobeta-Turnu Severin, iar Badea a plătit, fiind îndepărtat de la echipă. „Este un antrenor foarte bun, dar nu întodeauna antrenorii valoroşi au rezultate”, s-a justificat atunci patronul Cornel Penescu.

Badea a revenit după doar o lună pe banca tehnică a piteştenilor. Echipa a promovat şi, după un început de sezon ezitant în Liga I, a ajuns pe locul cinci în urma victoriei de sâmbătă cu 3-0 în faţa Farului.

Badea se poate lăuda cu succese pe terenul Vasluiului şi acasă la Rapid, rezultate care l-au propulsat printre tehnicienii „la modă” în Liga I.

Badea vrea să bată CFR-ul

Încurajat de evoluţiile echipei sale din ultimul timp, Ionuţ Badea şi-a propus o victorie în etapa următoare chiar pe terenul campioanei CFR. „Mergem la Cluj, în etapa viitoare, să câştigăm. Sunt trei puncte puse în joc, rămâne de văzut dacă vom reuşi să le luăm”, a precizat tehnicianul piteştenilor.

La fel de optimist este şi patronul Cornel Penescu. „Săptămâna viitoare vom juca cu CFR-ul. Ei sunt în urma noastră şi acolo vor rămâne. Mergem în Ardeal să câştigăm”, a spus omul de afaceri.

Penescu: „Avem o industrie de fotbal”

Cornel Penescu, patronul clubului FC Argeş, spune că ascensiunea echipei nu este o surpriză, având în vedere valoarea centrului de copii şi juniori al clubului.

„Nu suntem o revelaţie. Noi avem ca obiectiv primele şapte poziţii, aşa că nu este o surpriză că suntem pe 5. Oricum, noi la Piteşti avem o industrie de fotbal. Avem mereu oferte pentru fotbalişti.

Cei mai mari jucători ai României au plecat de la Piteşti. Arbitrajele de la începutul sezonului nu ne-au avantajat deloc, dar totuşi am reuşit să facem performanţă”, a declarat Penescu al GSP TV.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite