Argentina a ajuns un „cimitir de elefanţi“!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dayro (dreapta) i-a „ajutat“ pe argentinieni să nu piardă
Dayro (dreapta) i-a „ajutat“ pe argentinieni să nu piardă

Pe un stadion cu nume predestinat, naţionala lui Messi a fost neputincioasă în faţa Columbiei (0-0) şi riscă o eliminare ruşinoasă încă din faza grupelor. Fostul stelist Dayro Moreno i-a cruţat pe argentinieni de o umilinţă şi mai mare, ratând o ocazie monumentală, cu poarta goală.

Naţionala lui Messi nu putea găsi un loc mai potrivit pentru o nouă prestaţie jalnică în faţa propriilor suporteri la Copa America. Stadionul din Santa Fe este supranumit „Cementerio de los Elefantes" (Cimitirul elefanţilor), iar meciul cu Columbia a demonstrat că Argentina este în moarte clinică.

Lăsând la o parte scorul final (0-0, al doilea egal consecutiv după cel cu Bolivia), mult mai supărătoare a fost evoluţia fără viaţă a „pumelor". Este incredibil cum dintr-o echipă înţesată de valori individuale cel mai bun jucător să fie portarul Romero.

Mai mult, când acesta n-a mai avut resurse, fostul stelist Dayro Moreno a ratat cu poarta goală. „Am inima frântă. Practic, eram singur. Este vina mea", a avut puterea să recunoască atacantul columbian.

Maradona, invocat de suporteri

Messi? Parcă nici n-a fost pe teren, starul Barcelonei „remarcându-se" doar cu o lovitură liberă bătută în plopi. La final, iritarea celor 40.000 de spectatori din tribune a fost maximă, argentinienii fiind însoţiţi în drumul spre vestiare de un cor de fluierături.

„Să ne păstrăm calmul. Dacă batem Costa Rica, facem cinci puncte şi ne calificăm în sferturi", a declarat selecţionerul Batista, punând paie pe foc. Într-o grupă extrem de abordabilă, marea favorită a turneului a ajuns să tremure pentru accesul în primele opt. Cu Sergio Batista incapabil să-şi organizeze vedetele, fanilor argentinieni li s-a făcut brusc dor de Maradona („Olé, olé, olé, Diego, Diego!"), semn că naţionala Argentinei trăieşte vremuri grele.

10 metri a fost distanţa dintre poartă şi mingea şutată de Messi din lovitură liberă în minutul 81.

0-0

Argentina: Romero - Zabaleta, Burdisso, G. Milito, Zanetti - Banega (Higuain 72), Mascherano, Cambiasso (Gago 62) - Lavezzi (Agüero 62), Messi, Tevez.
Selecţioner: Sergio Batista.

Columbia: Martinez - Zuniga, Perea, Yepes, Armero - Sanchez, Guarin, Aguilar, Ramos (Soto 90) - Dayro Moreno (Mos­quera 90), Falcao (Gutierrez 88).
Selecţioner: Hernan Dario Gomez.

Arbitru: Salvio Fagundes (Brazilia)
Stadionul „Estanislao Lopez" (Santa Fe): 40.000

Programul Copei America

GRUPA A

Ieri

Argentina - Columbia 0-0
Bolivia - Costa Rica    după închiderea ediţiei

Clasament: 1. Columbia 4p, 2. Argentina 2p, 3. Bolivia 1p, 4. Costa Rica 0p.

GRUPA B

Mâine

Brazilia - Paraguay 22.00 DolceSport, LIVE

Duminică

Venezuela - Ecuador 0.30 DolceSport, LIVE

Clasament: 1. Brazilia 1p, 2. Paraguay 1p, 3. Venezuela 1p, 4. Ecuador 1p.

GRUPA C

Mâine

Uruguay - Chile 1.15 DolceSport, LIVE
Peru - Mexic 3.45 Dolcesport (înregistrat de la 19.00)

Clasament: 1. Chile 3p, 2. Uruguay 1p, 3. Peru 1p, 4. Mexic 0p.

*în sferturi se califică primele două clasate plus cele mai bune două echipe de pe locurile trei

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite