Argentina, pe mâna lui “El Pibe D’Oro”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Maradona va fi numit astăzi, în funcţia de director tehnic al naţionalei. “El Pibe D’Oro” va colabora la cârma naţionalei cu Carlos Bilardo, selecţionerul care a condus Argentina spre titlul mondial în 1986.

Decizia învestirii lui Diego Armando Maradona la naţionala Argentinei a fost luată marţi, după o reuninune între Bilardo şi Julio Grondona, preşdintele Federaţiei Argentiniene de Fotbal (AFA). “Voi lucra cu Diego, care va fi noul director tehnic al naţionalei”, a spus Bilardo, care a precizat că el va fi manager general şi că Maradona îl va avea ca secund pe Pedro Troglio.

“Munca mea va consta în a-i vedea pe jucători şi a-i alege pe cei mai buni dintre ei”, a explicat Maradona. Bilardo şi Maradona au lucrat împreună la ultimul succes al Argentinei la un Campionat Mondial, în 1986, când primul era selecţioner, iar ‘El 10” era căpitanul echipei. Anunţul oficial va fi făcut astăzi, când Maradona împlineşte 48 de ani.

Ironizat de brazilieni

Presa din Brazilia, rivala istorică a Argentinei în fotbal, nu vede cu ochi buni decizia lui Grondona. “Idolul va avea misiunea de a-şi folosi experienţa acumulată ca jucător, pentru a revigora fotbalul argentinian. Un fotbal care, deşi dispune de jucători mari, cum sunt Messi şi Riquelme, nu traversează o perioadă bună”, notează agenţia naţională de presă a Braziliei.

În schimb, site-ul “Lancernet” ironizează tendinţa arătată de alte federaţii care îşi numesc pe postul de selecţioner antrenori fără experienţă, cum s-a întâmplat cu Jurgen Klinsmann (Germania) sau cu Dunga (Brazilia): “În ritmul acesta, şi Pele va fi instalat la cârma reprezentativei Braziliei”.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite