Argentina, ce deziluzie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gazdele au părăsit competiţia încă din „sferturi“, după ce au fost eliminate, la penalty-uri, de Uruguay. Messi şi compania n-au putut învinge un adversar care, la scorul de 1-1, a jucat timp de 48 de minute în inferioritate numerică.

Argentina nu mai câştigă nimic. Nici Copa America, nici Cupa Mondială! Au trecut 18 ani de la ultimul triumf al „pumelor" în turneul sud-american, şi 25 de ani de la ultimul titlu mondial cucerit, în 1986, de Maradona şi compania. Iar aşteptarea se va prelungi cu cel puţin încă doi ani, în ceea ce priveşte Copa America. Asta deoarece Messi şi compania au dezamăgit în actuala ediţie, pe care, culmea, au găzduit-o! Argentinienii s-au chinuit să iasă din grupă (două remize şi o victorie), însă au fost opriţi în „sferturi". Uruguay, locul 4 la CM 2010, a barat drumul „pumelor" la capătul unui meci palpitant. Perez a deschis scorul pentru oaspeţi (6), dar Higuain a egalat repede (18).

Elevii lui Sergio Batista păreau a fi favoriţi la calificare după ce Uruguay a rămas în zece, Perez fiind eliminat (39). Avantajul terenului propriu şi al omului în plus nu le-a ajutat însă pe gazde. Argentinienii au avut o mulţime de ocazii, dar, de fiecare dată, s-a opus portarul Fernando Muslera, desemnat jucătorul meciului. În minutul 87, Mascherano a fost şi el eliminat pentru cumul de cartonaşe, astfel că cele două formaţii nu au mai riscat. Aşa că s-a ajuns la lovituri de departajare. Aici, norocul a fost de partea Uruguay-ului, care s-a impus cu scorul de 5-4.

Batista nu demisionează

„A fost un meci de poveste. Mă bucur că am făcut parte din echipa care a obţinut acest succes uluitor. Este adevărat că m-am născut la Buenos Aires, pentru că părinţii mei lucrau acolo, dar eu sunt uruguayan", a spus portarul Muslera. De partea cealaltă,  selecţionerul Batista a spus că nu-şi dă demisia, deoarece consideră că echipa sa nu s-a făcut de râs. „Nu pot să spun că această ediţie de Copa America a fost un eşec.Messi a făcut o primă repriză extraordinară, dar în partea a doua a jocului a căzut, la fel ca întreaga echipă", a spus selecţionerul Argentinei.

Agüero, chemat la Barça

Jimmy Jump a revenit în prim-plan la Copa America. Cunoscut ca un fan al Barcelonei, el a intrat pe teren în minutul 61 al meciului Uruguay - Argentina şi i-a pus o căciulă pe cap lui Sergio Agüero! Mai mult, el chiar l-a şi pupat pe starul argentinian. Motivul? În ultimul timp se discută tot mai intens despre o trecere a atacantului lui Atletico Madrid în tabăra catalană, iar Jump a dorit să-şi arate ataşamentul faţă de acesta.

Argentina:  1 (4)
Romero - Zabaleta, Burdisso, G.Milito, Zanetti - Gago (Biglia 96), Mascherano - Messi - Di Maria (Pastore 72), Agüero (Tevez 83), Higuain.
Selecţioner: Sergio Batista
Uruguay  1 (5)
Muslera - M. Pereira, Lugano, Victorino (Scotti 19), M. Caceres - A. Gonzalez, D. Perez, Arevalo Rios (Eguren 94), A. Pereira (Gargano 94) - Forlan, Suarez.
Selecţioner: Oscar Tabarez
Goluri: Higuain 18 / D. Perez 6
Au marcat la penalty-uri: Messi, Burdisso, Pastore, Higuain / Forlan, Suarez, Scotti, Gargano, M. Caceres 
A ratat: Tevez

Eliminaţi: Mascherano 87 / D. Perez 39
Stadion „Brigadier General
Estanislao López" (Santa Fe): 33.000
Arbitru: Carlos Amarilla (Paraguay)

Messi, zero la naţională

După un sezon în care a uimit lumea cu Barcelona, argentinienii se aşteptau ca starul de 24 de ani să repete, la naţională, evoluţiile formidabile de la echipa de club. Messi a fost însă o dezamăgire la Copa America. A jucat în toate cele patru partide ale „pumelor", dar n-a dat niciun gol! A reuşit doar două pase de gol în singurul meci pe care Argentina l-a câştigat: 3-0 cu Costa Rica. De altfel, în Copa America, Messi are un bilanţ foarte slab pentru un fotbalist de talia sa. A bifat două ediţii, 2007 şi 2011, a jucat în zece meciuri şi a înscris doar două goluri. Dacă în 2010 Argentina măcar a jucat finala competiţiei, pierdută cu 0-3 în faţa Braziliei, acum, „pumele" au fost eliminate în „sferturi". Pentru Messi urmează o vacanţă până la 10 august, atunci când va reveni pe teren într-un amical cu România.

53
  de goluri a înscris Lionel Messi pentru Barcelona, în ultimul sezon.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite