Arde Copa America!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primele patru favorite ale turneului se vor bate pentru semifinale în două derby-uri de foc: Argentina – Uruguay şi Brazilia – Paraguay. Continentul sud-american „fierbe“ în aşteptarea celor două super-meciuri din sferturile de finală ale Copei America.

Au plecat acasă doar Bolivia şi Ecuador, plus invitatele Mexic şi Costa Rica. Aşa cum a zis Messi, aşa cum au repetat apoi Pato şi Barrios, „o altă Copa America stă să înceapă". Una în care orice pas greşit te aruncă definitiv în afara competiţiei. Până acum, granzii Argentina şi Brazilia au şchiopătat, Paraguay a prins ultimul tren spre ieşirea din grupe, iar Uruguay n-a arătat deloc ca o semifinalistă de Mondial. Vorbim despre marile puteri fotbalistice ale Americii de Sud, împerecheate acum în două „sferturi" incendiare. Cum a fost posibil? Pentru că argeninienii şi uruguayenii nu şi-au câştigat seriile în care plecau drept mari favorite, iar Paraguay-ul a „dormit" în minutele de final ale ultimului meci din grupă.

Roque Santa Cruz Foto: guliver getty

Brazilia - Paraguay se rejoacă!

Doar în Copa America e posibil ca două echipe care s-au întâlnit în grupe să joace împreună şi în următoarea etapă eliminatorie. Astfel, adversare în Grupa B (2-2 în meci direct), Brazilia şi Paraguay se vor afla din nou faţă în faţă în sferturi. De vină e sistemul de desfăşurare permisiv, care trimite mai departe două dintre echipele clasate pe locurile trei. Deşi s-au calificat, paraguayenii au trăit însă o dramă la ultimul meci, cu Venezuela: conduceau cu 3-1 în minutul 89 şi priveau către un sfert de finală cu Chile, dar au fost egalaţi în prelungiri şi trimişi în „ghearele" Braziliei. O Brazilie cenuşie în debutul competiţiei, dar resuscitată de cuplul Pato - Neymar, fiecare cu câte o „dublă" contra Ecuadorului (scor 4-2). „Selecao" a strălucit, în premieră, la Copa America şi datorită fundaşului dreapta Maicon, introdus de Mano Menezes în locul gafeurului Dani Alves.

Argentina - Uruguay, „derby de argint"

„Clasico rioplatense" este numele dat rivalităţii fotbalistice dintre Argentina şi Uruguay, ţări vecine despărţite de fluviul Rio de la Plata, adică „fluviul de argint" în traducere liberă. Argentina - Uruguay este unul dintre cele mai vechi derby-uri din lume. Echilibrul dintre cele două naţionale e perfect: 29 de meciuri, 13 victorii de fiecare şi doar trei remize. 

Program sferturi
Mâine
Columbia - Peru 22.00
Duminică
Argentina - Uruguay 01.15
Brazilia - Paraguay 22.00
Luni
Chile - Venezuela 01.15
Meciurile sunt live la Dolce Sport.
Tabloul semifinalelor
Columbia / Peru - Argentina / Uruguay
Brazilia / Paraguay - Chile / Venezuela

Rezultate / clasamente

GRUPA A
Columbia - Bolivia 2-0
Falcao 14, 28 (pen.)
Argentina - Costa Rica 3-0
Agüero 45, 53, Di Maria 64
Clasament final: 1. COLUMBIA 7p, 2. ARGENTINA 5p, 3. Costa Rica 3p,
4. Bolivia 1p.

GRUPA B
Paraguay - Venezuela 3-3
Alcaraz 33, Barrios 62, Riveros 85 / Rondon 5, Fedor 89, Perozo 90+2
Brazilia - Ecuador 4-2
Pato 27, 60, Neymar 48, 71 / Caicedo 37, 58
Clasament final: 1. BRAZILIA 5p, 2. VENEZUELA 5p, 3. PARAGUAY 3p, 4. Ecuador 1p.

GRUPA C
Chile - Peru 1-0
Carrillo 90+2 (aut.)
Uruguay - Mexic 1-0
A.Pereira 14
Clasament final: 1. CHILE 7p, 2. URUGUAY 5p, 3. PERU 4p, 4. Mexic 0p.
* în sferturi s-au calificat primele două clasate plus cele mai bune două echipe de pe locurile trei

image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite