FOTBAL: Arbitrii implicaţi în corupţie nu vor fi delegaţi în sezonul 2009-2010

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTBAL: Arbitrii implicaţi în corupţie nu vor fi delegaţi în sezonul 2009-2010
FOTBAL: Arbitrii implicaţi în corupţie nu vor fi delegaţi în sezonul 2009-2010

Comisia Centrală a Arbitrilor a stabilit luni lista cu arbitrii care vor face parte din Lotul A pentru sezonul 2009-2010, iar printre aceştia se află şi cei care sunt implicaţi în scandalul de corupţie, însă ei nu vor fi delegaţi până când situaţia lor nu se va clarifica.

Lotul A este format din 26 de centrali, iar dintre aceştia 4 au fost promovaţi din Lotul B, şi anume Marian Balaci, Ciprian Danşa (n.r. fratele lui Laurenţiu Danşa, arbitru implicat în scandalul de corup ţie), Paul Unimătean şi Cătălin Buşi. Ionel Ivan şi Adrian Comănescu au făcut parte din primul lot în sezonul trecut, dar ei au fost retrogradaţi, pentru că nu au confirmat.

De asemenea, Aurelian Bogaciu, Sorin Corpodean, Laurenţiu Danşa, Lucian Dan, Tiberiu Lajos şi Marius Martiş fac parte din primul eşalon valoric al arbitrilor, dar numele lor au apărut în dosarele DNA Piteşti în legătură cu corupţia din arbitraj, astfel că ei nu vor fi delegaţi până justiţia nu se va pronunţa în privinţa lor.

În cazul asistenţilor, Lotul A are 40 de componenţi, dintre care 38 bărbaţi şi două femei. Faţă de anul trecut, s-a luat decizia ca Bogdan Medrea, Adrian Midişan şi Claudiu Bochiş să fie retrogradaţi, în timp ce Ovidiu Maier şi-a depus cerere de retragere din activitate. Numele asistenţilor Florin Buzărnescu, Sorin Caia, Daniel Demetrescu, Dan Roşu, Florin Stănescu şi Mircea Toderici au apărut în dosarul de corupţie, nici ei urmând să nu fie delegaţi la partide până la clarificarea situaţiei în justiţie.

Surse din cadrul CCA au declarat, pentru NewsIn, că membrii comisiei au decis să îi păstreze în Lotul A pe arbitrii implicaţi în dosarul de la DNA Piteşti ca măsură de protecţie: "E o măsură de protecţie. Procesul lor e pe rol acum, dar există prezumţia de nevinovăţie. Să zicem că noi i-am fi dat acum afară, iar peste 3-5 ani justiţia spune că ei nu au avut niciun amestec. Ei nu sunt angajaţi ai CCA, dar puteau să ne dea în judecată şi să spună că le-am întrerupt dreptul la venit. Aşa, îi lăsăm acolo în lot, dar nu îi delegăm. De ce să ne legăm la cap când nu ne doare?".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite