Aproape campioane!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În patru din primele cinci campionate ale Europei se ştiu deja câştigătoarele titlurilor în proporţie de 75%, deşi în unele cazuri mai sunt de jucat şi cinci etape! Barcelona, Manchester United, AC Milan şi Borussia Dortmund sunt cel mai probabil campioanele acestui sezon în Spania, Anglia, Italia, respectiv Germania.

Doar blestemele o mai pot opri pe Dortmund Dortmund a pierdut incredibil sâmbătă, 0-1 pe terenul „lanternei roşii" Monchengladbach, şi a rămas cu un avantaj de doar cinci puncte în faţa urmăritoarei Leverkusen, cu trei etape până la final.

Galben-negrii păstrează însă prima şansă, chiar şi la egalitate cu Bayer echipa lui Jurgen Klopp fiind avantajată de golaveraj: +43 faţă de +21 în acest moment. Atenţie însă la blestemele trecutului! În sezonul 2001-2002, situaţia cu trei etape înainte de final era identică, dar cu Leverkusen în postura de lider. Roş-negrii au pierdut atunci două din ultimele lor partide, iar Borussia câştiga ultimul ei titlu în Bundesliga.

Istoria ţine cu Manchester United

Degeaba a marcat Fernando Torres primul său gol pentru Chelsea, care a venit la şase puncte în spatele liderului, războiul pentru titlu în Anglia e ca şi câştigat de Manchester United! Bonus, Arsenal a cedat teren la Bolton şi e acum la nouă puncte de „Diavoli". Băieţii lui Ferguson mai au de dat patru bătălii, printre care întâlnirile directe cu Arsenal (d) şi Chelsea (a) din următoarele două etape, dar au un aliat puternic: istoria! United s-a aflat până acum de 11 ori la şefia Premier League în acest punct al sezonului şi a câştigat de fiecare dată titlul.

Barcelona nu are emoţii

Victoria cu Barcelona din finala Cupei Spaniei le-a dat aripi jucătorilor lui Real Madrid, care s-au distrat ca pe maidan la Valencia. Cu toate acestea, catalanii îşi văd în continuare liniştiţi de drum, la adăpostul celor opt puncte ce îi despart de rivalii din capitală, şi nu par a avea probleme în a câştiga toate punctele în faţa echipelor mici. Adică exact genul de echipe cu care Barça va juca în ultimele cinci etape!

Nimeni nu mai poate opri Milanul

Cu două înfrângeri la rând, Napoli a ieşit din lupta pentru titlu în Serie A, care se va duce în ultimele patru etape între liderul Milan şi Inter. Cum însă Chivu şi compania sunt la nu mai puţin de opt puncte de „rossoneri", avantajaţi şi de rezultatele directe (4-0 la general), nimic şi nimeni nu mai pare a putea opri Milanul din drumul către cel de-al 18-lea „scudetto".

Luptă în Franţa

Singura necunoscută rămâne Franţa, unde primele cinci locuri sunt despărţite de nouă puncte, iar lupta la titlu se va întinde cel mai probabil până pe ultima sută de metri. Favorite sunt Lille (60 de puncte) şi Marseille (58 de puncte, dar un meci mai puţin, disputat aseară, cu Nice).

Lupte grele în Turcia, Olanda şi Scoţia

- Olympiakos şi Porto sunt deja campioane în Grecia, respectiv Portugalia.
- În Olanda, cu două etape până la final, lider este Twente, la un punct de locul doi Ajax şi trei de PSV Eindhoven, ultima pe podium. Ajax şi Twente au meci direct în ultima etapă.
- Fenerbahce şi Trabzonspor au câte 70 de puncte, dar golaverajul o avantajează pe Fener, cu patru meciuri rămase până la finalul sezonului în Turcia.
- Rangers şi Celtic sunt despărţite de un singur punct în Scoţia, cu 4 etape până la finalul sezonului.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite