Presing: Apel la memorie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Presing: Apel la memorie
Presing: Apel la memorie

George Copos e oripilat de arbitrajul lui Tudor. Bine că nu e oripilat de criza mondială, de fărădelegile de la Loto Prono, de E-urile din prăjituri sau de scufundarea planetei.

Putem discuta despre cât şi cum a greşit arbitrul cu nume de star de Hollywood în meciul de sâmbătă seara, nu suntem absurzi, dar trebuie să avem şi decenţă. Mai ales că singurul gol al gazdelor, de pe arena din Giuleşti, a fost marcat dintr-un ofsaid care s-a văzut până şi din sala de aşteptări a Gării de Nord.

„Dacă va fi nevoie voi munci ca taximetrist noaptea să aduc bani pentru ca la meciurile viitoare să avem arbitri străini“, a tunat, imediat după meciul cu CFR, fostul cofetar din Dorobanţi. Vă aduceţi aminte cum Copos şi Kassai stabileau fluieraşii în sufrageria oficialului FRF prin 1997 sau 1998? A recunoscut-o chiar Bela, într-una dintre memorabilele emisiuni Procesul Etapei.

Atunci nu mai era nevoie de arbitri străini, nu-l mai fura nimeni, nu se mai scufunda planeta? Nu, atunci era bine: cavalerii fluierului dansau pe gazon pe ritmurile impuse de Copos la televizor. De ce de la tv? Fiindcă mai mult de jumătate dintre arbitrii din acea vreme erau dealeri ai unei firme de televizoare, evident afacerea lui nenea George, afacere la mare preţ în acei ani tulburi. Sigur, ca patron, trebuie să-ţi dai cu părerea dacă te simţi dezavantajat de arbitru. Dar asta nu înseamnă că poţi da lecţii de moralitate.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite