Anul lui Leo Messi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Messi a luat premiul cel mare, Ronaldo - doar un trofeu de consolare
Messi a luat premiul cel mare, Ronaldo - doar un trofeu de consolare

Anul Barcelonei, care a cucerit tot ce se poate în 2009, a coincis cu anul lui Messi, care a primit maxima recunoaştere internaţională a valorii sale.

La Zürich, într-o gală organizată de FIFA, antrenorii şi căpitanii echipelor naţionale din întreaga lume, inclusiv Răzvan Lucescu şi Cristi Chivu, l-au ales pe Messi drept jucătorul ultimelor 12 luni, succesorul portughezului Cristiano Ronaldo.

Iar pentru ca satisfacţia argentinianului să fie deplină, s-a stabilit şi un nou record de puncte trecute în contul câştigătorului (1073), cu 26 mai multe decât obţinuse Kaka în 2007.

Desemnarea trofeului FIFA World Player 2009 a însemnat de fapt o nouă dispută între FC Barcelona şi Real Madrid. Pe lângă Messi, ceilalţi patru finalişti au fost Xavi şi Iniesta, de la catalani, respectiv Kaka şi Ronaldo de la "galactici".

image

Mai mult, din cei 11 jucători care compun echipa ideală a anului, mai mult de jumătate, adică 6, sunt din prima ligă iberică. Un al şaptelea spaniol este Fernando Torres, care, alături de Gerrard, demonstrează forţa de care se va lovi Unirea Urziceni în dubla cu Liverpool din primăvară.

În ceea ce-l priveşte pe marele învins, CR9 s-a consolat cu trofeul "Ferenc Puskas", acordat în premieră pentru cel mai frumos gol al anului, cel din meciul FC Porto - Manchester United.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite