Antrenorul Coreei de Nord, condamnat la muncă silnică 12 ore pe şantier din cauza eşecului de la Mondiale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Kim Jong-Hun, tehinicianul naţionalei de fotbal a Coreei de Nord, care a fost eliminată din faza grupelor la Campionatul Mondial din Africa de Sud, va fi condamnat să muncească pe un şantier 12 ore pe zi, deoarece a înşelat încrederea dictatorului Kim-Jong II.

La ora la care Federaţia Franceză de Fotbal se întreabă dacă trebuie să-i dea lui Raymond Domenech câteva milioane de euro pentru demiterea de la naţionala "albaştrilor", iată că în Asia a apărut un caz la care trebuie să reflectăm.

Selecţionerul reprezentativei Coreei de Nord a fost forţat la muncă silnică de 12 ore pe un şantier de guvernul ţării sale. Motivul? Nu este vorba despre un furt sau o crimă, ci a trădat încredera dictatorului Kim-Jong II, nereuşind să treacă de faza grupelor la Mondialul din Africa de Sud.

Calificaţi la Mondiale pentru prima dată din 1966, Coreea de Nord a părăsit Africa de Sud fără a obţine nici măcar un egal în partidele disputate (2-1 cu Brazilia, 7-0 cu Portugalia şi 3-0 în faţa Costei de Fildeş).

Din cauza acestui eşec, 21 de juctori din cei 23 prezenţi la lot (Jong Tae-Se şi Ahn Yong-Hak au plecat la clubul lor din Japonia) plus selecţionerul lor au fost batjocoriţi în faţa a 700 de membri de partid şi condamnaţi la munca silnică între 12 şi 14 ore pe zi pe un şantier de construcţii din Pyongyang.

Mai mult, Kim Jong-Hun a fost dat afară din partid. În acest timp, Raymond Domenech se află în vacanţă...

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite