Antonio Conceiçao, un Mourinho în devenire

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Impresarul portugez Gama consideră că antrenorul de la CFR se aseamănă cu cel de la Inter. „Feroviarii“ şi-au asigurat serviciile unui tehnician cu apetit pentru ofensivă, care ştie să-şi ţină în frâu elevii.

Jorge Gama, omul care l-a adus pe portarul Carlos la Steaua, l-a radiografiat pe cel care i-a luat locul lui Duşan Uhrin la CFR.

Despre Antonio Conceiçao (41 de ani) ne-a povestit că a fost un fotbalist mediu, care a jucat multă vreme ca fundaş dreapta, la Sporting Braga. Mai târziu, după ce s-a retras de pe teren, Toni, aşa cum e cunoscut în Portugalia, a acceptat să fie căutător de talente pentru Braga.

„A început ca scouter. A umblat prin toată lumea după jucători. Mai ales prin Brazilia, Argentina şi Europa. Nu-i găsea de pe DVD-uri. Îi urmărea la faţa locului”, ne-a precizat impresarul.

După mai multe mandate de antrenor prin cele două ligi ale Portugaliei, Conceiçao a ajuns la CFR Cluj, club condus de oameni pe care i-a întâlnit în periplurile sale prin lume. Gama crede că lusitanul va avea succes în România, mai ales pentru că a venit la o echipă cu foarte mulţi străini. Stilul abordat?

„Antrenează în moduri diferite. Atunci când a fost la Amadora, în prima ligă, a jucat ofensiv. Când a fost antrenor în liga a doua a aplicat un stil defensiv. Sunt sigur că la Cluj va imprima un joc ofensiv”, a adăugat agentul portughez. Ca antrenor, Conceiçao nu a avut rezultate notabile, însă a fost apreciat peste tot pentru munca sa.

„E o persoană profesionistă. Controlează bine jucătorii şi atmosfera din sânul echipei. E comparabil cu Mourinho la caracter. La început când îl vezi îţi dai seama că nu vrea să lege prietenii. E doar atent la joc. Nu are nevoie de timp ca să se integreze. Aş putea spune că e un Mourinho în devenire”, a fost comparaţia lui Jorge Gama. Conceiçao e recunoscut ca un om care s-a ţinut departe de conflicte.

„Nu am auzit niciodată să fi avut vreo problemă disciplinară cu jucătorii, oficialii sau fanii. Nu se plânge niciodată, pentru că e isteţ. Va pleca primul dacă îşi va da seama că treaba nu merge bine”, a mai spus impresarul lui Pauleta, Kleberson sau Boa Morte.

A făcut-o cu Trofense, formaţie pe care a promovat-o sezonul trecut în prima ­ligă. Însă, după trei etape pe prima scenă, şi-a anunţat plecarea în urma a trei înfrângeri.

E „ruda“ lui Tony

Toni Conceiçao şi Tony, fundaşul de la CFR Cluj, au mai multe lucruri în comun. Ambii au jucat sau joacă pe postul de fundaş dreapta. Pe primul îl cheamă Antonio da Conceiçao Silva Oliveira, în timp ce pe paşaportul celuilalt stă scris Anthony da Silva. Cei doi au lucrat împreună la Estrela Amadora. Glumind, Jorge Gama a spus că diferenţa dintre cei doi este dată doar la părul din cap.

image

Nu am auzit niciodată să fi avut vreo problemă disciplinară cu jucătorii, oficialii sau fanii. Nu se plânge niciodată, pentru că e isteţ. Va pleca primul dacă îşi va da seama că treaba nu merge bine.

image


Jorge Gama
impresar

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite