„Antici nu mă poate surprinde cu nimic!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un egal sau o înfrângere în faţa Serbiei ar fi o catastrofă pentru România. Antrenorul Victor Piţurcă îşi joacă ultima carte. El spune totuşi că este mulţumit de atitudinea tricolorilor, crede în victorie şi nu simte nicio presiune. El mai avea dubii ieri asupra formulei de start. Noul tricolor Maximilian Nicu se pare că va fi rezervă. Mutu şi compania ştiu că de rezultatul acestui meci depinde calificarea.

Relaxat şi arogant. Aceste două stări de spirit l-au învăluit pe Victor Piţurcă, selecţionerul României, la conferinţa de presă de ieri, de la Constanţa. A folosit propoziţii scurte şi a arătat, dacă mai era nevoie, că a venit la conferinţă din obligaţie.

„Adeziunea jucătorilor mei a fost totală. Sunt mulţumit de cum s-au pregătit şi sper să câştigăm. Atât am de spus, aştept întrebări“, a spus, sec, selecţionerul.

Jurnaliştii prezenţi aproape că i-au scos cu cleştele informaţiile legate de naţională. Când a fost întrebat în legătură cu formula de start, Piţurcă a replicat în stilu-i caracteristic: „Nu m-am decis asupra titularilor. Niciunul dintre cele trei compartimente nu este bătut în cuie, pot interveni schimbări pe orice post”.

Vizibil iritat de întrebările legate de antrenorii care vor asista din tribune la meci, printre care Lobonţ şi Rednic, Piţurcă şi-a revenit când discuţia a atins subiectul legat de adversari: „Antici nu mă poate surprinde, doar jucătorii lui ar putea să o facă, dar sperăm să nu li se ofere ocazia. Este normal ca ei să nu fie mulţumiţi cu un egal. Vor dori să câştige, să ne scoată din lupta pentru calificare”.

Mutu este conştient că România nu are decât varianta victoriei. „Este un meci greu, în faţa unui adversar foarte bun, dar noi putem câştiga“.

Băsescu: „Batem cu 1-0“

image

Preşedintele României, Traian Băsescu, crede în victoria tricolorilor. „Eu nu am vrut niciodată să-l supăr pe prietenul meu Boris Tadici, dar aş vrea ca el să plece supărat, iar eu vesel de la stadion. Sper într-un 1-0, 2-1, 3-2 sau 4-3 în favoarea României. Contează doar ca la final noi să avem cu un gol mai mult. Iar dacă se va înscrie de mai multe ori, atunci va fi spectaculos”, a spus Băsescu, completat de omologul său din Serbia, Boris Tadici: „Dacă învinge, Serbia este calificată pentru mondiale şi asta înseamnă foarte mult. Vreau ca jucătorii să dea totul”.

Altfel, meciul din seara aceasta reprezintă debutul tricolorilor contra sârbilor. Până acum, România a disputat 39 de partide cu Iugoslavia (39. 16. 5. 18. 57-65). Ultimele două partide, din 1996 (scor 1-0, la Belgrad - amical) şi 2000 (scor 2-1, la Bucureşti – amical), le-a jucat contra uniunii Serbia-Muntenegru care încă purta titulatura de Iugoslavia.


Citiţi şi „România are o problemă de atitudine“


Citiţi şi „Sârbii stau excelent la talente“



image
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite