FOTBAL: Clubul Ankaraspor a fost retrogradat în liga a doua turcă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTBAL: Clubul Ankaraspor a fost retrogradat în liga a doua turcă
FOTBAL: Clubul Ankaraspor a fost retrogradat în liga a doua turcă

Federaţia Turcă de Fotbal (TFF) a decis să retrogradeze clubul Ankaraspor în eşalonul secund după ce fiul preşedintelui de onoare al clubului a fost numit în funcţia de preşedinte la rivalii de la Ankaragucu, lucru considerat lipsit de fair-play, informează AFP.

Primarul oraşului Ankara este preşedinte de onoare al clubului Ankaraspor, iar fiul său, Ahmet Gikiek, era responsabil al secţiei de fotbal din cadrul aceluiaşi club. Ahmet a fost numit preşedinte al formaţiei Ankaragucu, iar oficialii federaţiei au considerat că acest lucru nu este fair-play, pentru că două persoane cu grade de rudenie ar fi în funcţie de conducere la două formaţii din prima ligă.

"Am vrut să sancţionăm o relaţie ce ar putea dăuna concurenţei, onestităţii şi imaginii integrităţii campionatului în ochii opiniei publice", se arată într-un comunicat al TFF, care a explicat retrogradarea echipei ce se afla în acest moment pe locul 14 în primul eşalon.

De asemenea, forul turc a decis să îl suspende timp de 6 luni pe principalul vinovat din această situaţie, Ahmet Gikiek. Numirea acestuia la Ankaragucu a dat naştere la multe speculaţii şi foarte mulţi au susţinit că formaţiile implicate în scandal ar putea la un moment dat să se unească.

Ankaragucu nu a fost retrogradată, dar membrii Consiliului de Administraţie au fost suspendaţi pe o perioadă de trei luni. De asemenea, mai mulţi oficiali din cadrul celor două formaţii au primt sancţiuni din partea federaţiei.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite