Hagi, dorit în haosul de la Ankaragucu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce a pregătit Bursaspor şi Galata, „Regele“ e ofertat acum de Ankaragucu. Totuşi, fostul internaţional român are şanse mici să preia o echipă măcinată de conflicte interne.  Steaua a fost ultima formaţie pregătită de Hagi, care a plecat din Ghencea după numai câteva luni, în septembrie 2007, în urma unui conflict cu finanţatorul Gigi Becali.

De fiecare dată când a fost nevoie, Turcia i-a întins o mână de ajutor lui Hagi în cariera de antrenor. După perioadele petrecute la cârma lui Bursaspor şi Galatasaray, o nouă formaţie din „Ţara Semilunei“ îl vrea pe „Regele” fotbalului românesc pe bancă.

De această dată e vorbă de o echipă de mijlocul clasamentului, Ankaragucu. Stilul de lucru practicat de Hagi, adept al proiectelor pe termen lung, nu se potriveşte însă cu atmosfera existentă în aceste zile la clubul din capitala Turciei.

Hagi: „Vreau să mă întorc în Turcia“

Astfel, actualul tehnician, Hikmet Karaman, e în conflict juridic cu oficialii clubului privind contractul semnat la începutul anului, în timp ce jucătorii acuză faptul că nu au fost plătiţi de la startul sezonului!

Ca urmare, antrenamentul de ieri nu s-a desfăşurat, iar ziariştii prezenţi la cantonamentul lui Ankaragucu au fost evacuaţi cu forţa. În urmă cu două luni, „galben-albaştrii” au mai fost implicaţi într-un scandal de proporţii.

Ce s-a întâmplat? Ahmet Gokcek, pe atunci conducător la Ankaraspor, a demisionat din funcţia pe care o ocupa pentru a deveni preşedinte la Ankaragucu.

După această mutare federaţia turcă a decis retrogradarea celor de la Ankaraspor pe motiv că tatăl lui Ahmet Gokcek este preşedinte de onoare la Ankaraspor. Şi cum regulamentul interzice ca rudele de gradul I să fie în conducerea unor echipe diferite în aceeaşi divizie, Ankaraspor a fost trimisă în liga secundă!

„Regele” a recunoscut că ştie de oferta celor de la Ankaragucu şi a lăsat de înţeles că ar fi interesat de o eventuală revenire în campionatul Turciei ca antrenor, dar numai în anumite condiţii.

„Există această intenţie a lor, e un gând al lor, dar să vedem cât de serioase sunt lucrurile. Aştept să îmi prezinte un proiect, o ofertă clară şi vom discuta atunci. Cert e că eu vreau să mă întorc în Turcia, dar nu în orice condiţii”, a spus Hagi.

Ankaragucu

  • Culori: galben-albastru
  • Anul înfiinţării: 1910
  • Stadion: „19 mai“ (21.000 de locuri)
  • Trofee: un campionat al Turciei (1949), două Cupe ale Turciei (1972, 1981)
  • De-a lungul timpului, Gheorghe Mulţescu a pregătit formaţia turcă, unde au evoluat Valeriu Răchită şi Giani Kiriţă
Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite