ŞOCANT: Anelka se plânge de rasismul francezilor!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Atacantul francez Nicolas Anelka a declarat că se simte persecutat de atitudinea rasistă a compatrioţilor săi, pe care a simţit-o din plin la Campionatul Mondial din această vară.

Declaraţiile şocante ale fotbalistului au fost date înaintea partidei pe care echpa sa, Chelsea, o va juca pe terenul lui Olympique Marseille.

"Oamenii spun că este un clan al jucătorilor negrii la echipa naţională la Campionatul Mondial şi că atunci s-a văzut adevărata faţă a Franţei. Când apar insuccese din acestea, lumea începe să vorbească despre culoare pielii şi despre religie. Atunci vedem ce cred oamenii de fapt. Au spus că Ribery l-a lovit pe Gourcuff - Ribery musulmanul şi Gourcuff, bunul creştin", a şocat Anelka.

Anelka a fost protagonistul unui scandal de amploare în tabăra francezilor la CM, fiind trimis acasă după ce l-a înjurat pe selecţionerul Raymond Domenech.

În vârstă de 31 de ani, Anelka este născut la Versailles, lângă Paris, dar originele sale sunt în Guadelupa. Anelka a sbuliniat că nu datorează prea multe fotbalului francez. Anelka s-a lansat în fotbalul mare la Paris Saint Germain, dar celebritatea şi-a obţinut-o la Arsenal, Real Madrid, Liverpol, şi acum la Chelsea.

"Oamenii din Franţa au o imaginea greşită despre mine. Tot ce am obţinut am făcut-o în străinătate. Nu sunt "produs în Franţa". Aceasta e o ţară în care nu am avut decât probleme".

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite