Andre Villas-Boas: „Pentru Porto, câştigarea Ligii Europa este o obligaţie”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Antrenorul echipei FC Porto, Andre Villas-Boas, a declarat la Dublin că jucătorii săi au „responsabilitatea” şi „obligaţia” de a câştiga trofeul Ligii Europa, în finala cu Sporting Braga.

"Va fi foarte greu, pentru că au trecut nouă luni de când am promis că vom câştiga Liga Europa. Bineînţeles, este o obligaţie pentru o echipă ca a noastră să câştige trofee. Este responsabilitatea noastră şi cu această mentalitate abordăm fiecare meci. Miercuri, sperăm să câştigăm un trofeu şi suntem încrezători în capacitatea noastră. Dar, va fi un meci complicat. Braga şi-a demonstrat valoarea învingând echipe recunoscute pe plan internaţional”, a declarat Andre Villas-Boas.

Întrebat care este starea de spirit a jucătorilor săi, tehnicianul a răspuns, conform Mediafax.: "Nu am avut prea mult timp la dispoziţie pentru a ne pregăti. Am jucat sâmbătă, deci nu am avut timp decât să ne recuperăm. Însă, suntem obişnuiţi să jucăm din trei în trei zile. Am studiat bine adversarul, însă cel mai important este să rămânem fideli identităţii noastre".

Andre Villas-Boas a adăugat că o explicaţie a faptului că finala Ligii Europa este sută la sută portugheză este că fotbalul din această ţară „este de calitate”. „Fotbalul portughez are multe talente, este făcut din tehnică şi creativitate. Impactul mediatic al campionatului nu este foarte mare, dar dacă vă uitaţi la marile echipe europene există întotdeauna doi sau trei jucători portughezi. Acest lucru reflectă calitatea fotbalului portughez”, a mai spus tehnicianul de 33 de ani.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite