La Al-Ahli, Andone îi „biciuieşte“ pe arabi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La Al-Ahli, Andone  îi „biciuieşte“ pe arabi
La Al-Ahli, Andone îi „biciuieşte“ pe arabi

„Fălcosul“ şi-a dus jucătorii în cantonament în Austria, acolo unde îi aleargă de trei ori pe zi.Zâmbete şi voie-bună. Aşa a fost prima întâlnire a lui Andone cu noii săi elevi la prezentarea românului la Al-Ahli.

La trei săptămâni de la acest episod, fotbaliştilor arabi nu le mai arde de glumă. Gândul lor e doar la un lucru: următorul antrenament! Dacă până la sosirea lui Ando jucătorii erau obişnuiţi cu o singură şedinţă de pregătire, acum lucrurile
s-au schimbat radical.

„Fălcosul“ a luat echipa din Dubai şi a dus-o în Austria pentru primul cantonament al verii. Încântaţi că au scăpat de căldurile sufocante din Emirate, jucătorii au avut parte de un şoc când au văzut programul afişat în holul hotelului. Scris mare, frumos, în arabă şi în engleză, ca să nu există confuzii.

Pe scurt, zilnic, trezirea se dă la ora 7 dimineaţa, iar la 7.30, echipa e deja pe teren pentru primul antrenament. Nu durează mult. „Doar“ o oră şi jumătate. Urmează micul dejun la ora 9.00, odihnă atât cât e posibil, fiindcă la 10.30 începe o nouă repriză de „calvar“.

La ora 13.00 se ia prânzul, numai că, din cauza oboselii, jucătorilor nu prea le mai arde de mâncare. Se gândesc doar cum să ajungă mai repede în cameră pentru un somn cât mai adânc. La ora 18.00 urmează cea de a treia şedinţă de pregătire a zilei. De data asta, e ultima, spre bucuria arabilor!

Se pregătesc cu gândul la Barcelona

Andone a conceput acest program draconic fiindcă e conştient că urmează un an în care şeicii au mari aşteptări de la echipă. În primul rând, Al-Ahli are ca obiectiv păstrarea titlului de campioană pe care l-a cucerit în stagiunea trecută.

image

Andone a afişat programul zilnic în două limbi, astfel încât el să fie înţeles şi respectat şi de străinii lotului  Fotografii: Alahliclub.ae



Cea mai importantă competiţie în care va participa Al-Ahli începe însă în decembrie: Campionatul Mondial al Cluburilor. Primul meci va fi la data de 9 decembrie, cu Auckland City (Noua Zeelandă). Dacă înving, elevii lui Andone vor avea ocazia să-şi măsoare forţele cu Barcelona!

image

Ando urmăreşte cu atenţie ca indicaţiile sale să fie puse în aplicare de către elevii săi

image

E o perioadă solicitantă pentru jucătorii mei, dar răspund foarte bine şi acumulează din punct de vedere fizic.

image


Ioan Andone
antrenor Al-Ahli Dubai

Amicale cu Chelsea şi West Ham

image

În ciuda programului încărcat, fotbaliştii de la Al-Ahli găsesc timp pentru cele cinci rugăciuni zilnice



Andone îşi va ţine echipa în cantonament în Austria până la 6 august. E o perioadă în care accentul este pus aproape în totalitate pe pregătirea fizică. Apoi, echipa se va muta în Anglia, la Londra, pentru al doilea cantonament al verii.

Aici, până la 20 august, Al-Ahli va juca o serie de amicale cu West Ham (8 august), Portsmouth (10 august) şi Chelsea (19 august). „Într-adevăr, vom juca un meci cu Chelsea, dar probabil că englezii îşi vor folosi a doua echipă”, ne-a spus „Fălcosul”.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite