Timişoara e singura echipă românească neînvinsă în această seară, 0-0 cu Anderlecht (filmul meciului)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara e singura echipă românească neînvinsă în această seară, 0-0 cu Anderlecht (filmul meciului)
Timişoara e singura echipă românească neînvinsă în această seară, 0-0 cu Anderlecht (filmul meciului)

Bănăţenii au remizat cu Anderlecht, însă rămân în continuare pe ultimul loc al Grupei A din Liga Europa, pentru că olandezii de la Ajax, care aveau două puncte înaintea acestei etape, au învins pe Dinamo Zagreb.

Final de partidă. Timişoara este singura reprezentantă a României neînvinsă în această etapă din Liga Europa, însă situaţia echipei lui Sabău nu este un roză în Grupa A, unde bănăţenii au acumulat doar două puncte după trei meciuri. Alexa şi compania mai au două meciuri în deplasare, la Anderlecht şi Dinamo Zagreb, şi unul acasă, cu Ajax Amsterdam.

Min. 87: un nou şut excelent al lui Artiom Karamyan, din afara careului, portarul belgienilor respinge în faţă, însă pe respingere nu se afla niciun jucător timişorean

Min. 85: şi belgienii fac ultima schimbare, Kouyate în locul lui Diandy

Min. 84: Suarez scapă din nou singur spre poartă, însă intră în unghi şi trimite paralel cu linia porţii

Min. 81: ultima schimbare la Poli, Lukas Magera intră în locul lui Alexa

Min. 73: o nouă schimbare la gazde, Gigel Bucur este înlocuit cu Winston Parks

Min. 72: prima înlocuire la timişoreni, Curtean intră în locul lui Arman Karamyan

Min. 68: Nibombe greşeşte din nou, ca şi în prima repriză, Suarez scapă singur, însă şutează peste poartă

Min. 65: Diandy şutează din voleu de la marginea careului, însă Pantilimon reţine cu siguranţă

Min. 64: schimbare la Anderlecht, Lukaku este înlocuit de Suarez

Min. 57: Goga trimite mingea în plasă din afara careului, însă arbitrul fluierase deja un fault la Bonfim. Lovitura liberă este executată de Artiom Karamyan, peste poartă

Min. 51: şut excelent al lui Artiom Karamyan, de la aproape 30 de metri, însă mingea trece pe lângă poartă

Min. 46: a început repriza secundă. O schimbare la belgieni, Rnici în locul lui Kanu

Finalul primei reprize. Cele două echipe intră la cabine cu 0-0 după o primă repriză echilibrată.

Min. 41: bănăţenii scapă cu faţa curată după o greşeală imensă a lui Artiom Karamyan, care a pierdut mingea în propriul careu

Min. 37: primul corner pentru Anderlecht, însă arbitrul fluieră fault în atac

Min. 32: cea mai mare ocazie pentru timişoreni - Artiom Karamyan trimite cu capul de la şapte metri, cu pământul, iar mingea trece peste poartă

Min. 29: Nibombe pierde un balon în propria jumătate de teren, însă mingea centrată de Kanu este reţinută de Pantilimon

Min. 22: fraţii Karamyan combină excelent la marginea careului advers, însă şutul lui Arman este blocat

Min. 18: Bonfim vede cartonaşul gaben, însă opreşte un posibil contraatac periculos al oaspeţilor

Min. 17: Goga şutează fără preluare din careu, însă mingea este deviată în corner. Lovitura de colţ rămâne fără rezultat

Min. 12: ocazie pentru timişoreni la o mige bâlbâită de apărarea belgiană în urma unui corner, însă balonul este până la urmă degajat

Min. 10: şut bun al lui Biglia, de la 20 de metri, puţin pe lângă poartă

Min. 9: Lukaku scapă singur spre poartă, însă Pantilimon iese bine la marginea careului şi respinge cu piciorul

Min. 6: primul corner pentru bănăţeni, executat de Artiom Karamyan, însă fără rezultat pe tabelă

Min. 1: a început partida, cu posesia timişorenilor. Sabău a schimbat sistemul, din 4-4-2 în 3-4-3

Iată echipele de start ale celor două formaţii:

Timişoara: Pantilimon - Mera, Nibombe, Scutaru - Bonfim, Alexa, Bourceanu, Artiom Karamyan - Goga, Bucur, Arman Karamyan

Anderlecht: Proto - Deschacht, Mazuch, Juhasz, Gillet - Biglia, Sare, Boussoufa, Diandy - Lukaku, Kanu

Surpriza lui Neluţu Sabău este Cristian Scutaru. Tânărul jucător a jucat în ultimele două partide din campionat ca fundaş central, însă aceste posturi sunt acoperite pentru partida cu Anderlecht de Ioan Mera şi Dare Nibombe. Astfel, tânărul Scutaru va juca alături de Alexa şi Bourceanu în linia de mijloc, el mai evoluând ca mijlocaş defensiv pe durata împrumutului la Buftea.

Antrenorul bănăţenilor, Ioan Ovidiu Sabău, a declarat că unul dintre motivele pentru care îşi doreşte o victorie astăzi cu Anderlecht, înafara păstrării şanselor pentru "primăvara europeană", este păstrarea interesului pentru partidele rămase de disputat. "M-aş bucura să câştigăm cu Anderlecht pentru a ne păstra şansele de calificare, nu aş vrea să urmeze trei meciuri fără miză", a spus tehnicianul.

Aproximativ 300 de suporteri ai lui Anderlecht sunt aşteptaţi la Timişoara. Vezi AICI o galerie foto cu cei care au ajuns deja.

Clasamentul Grupei A din Liga Europa înaintea etapei de astăzi:

1. Anderlecht            2    1    1    0    4p
2. Dinamo Zagreb   2    1    0    1    3p
3. Ajax                        2    0    2    0    2p
4. Timişoara             2    0    1    1    1p

Citeşte şi:

Marian Iancu s-a întâlnit cu autorităţile locale şi anunţă ieftinirea biletelor

"Poli" joacă un meci decisiv cu stadionul gol

900 de poliţişti, jandarmi şi bodyguarzi dau piept cu suporterii Anderlecht


Încercarea de a juca ofensiv i-a costat pe timişoreni în precedenta partidă din Liga Europa, iar acum „Poli” revine la jocul pe care-l ştie cel mai bine şi care a dat rezultate cu Şahtior şi la Amsterdam. „În proporţie de 90% sunt hotărât să joc cu doi închizători, pentru că la meciul cu Dinamo Zagreb lucrurile bune făcute fără doi jucători de acest profil, ocaziile mari din prima repriză, au fost inutile. Jocul celor de la Anderlecht cu Zagreb mi s-a părut perfect italian, au avut trei ocazii şi au dat două goluri. Nu ştiu dacă vor aborda la fel şi acest meci, având în vedere că noi am pierdut două partide pe teren propriu, cu Stuttgart şi Zagreb”, a spus Ioan Ovidiu Sabău.

Tehnicianul l-a remarcat pe marocanul Mbark Boussoufa, mijlocaşul care face jocul echipei belgiene. „Boussoufa este un jucător foarte tehnic, este un adevărat număr 10, chiar dacă nu poartă acest număr. Nu vom pune un jucător să facă marcaj permanent la el, însă am atras atenţia asupra lui”, a explicat Sabău.

Acesta a mărturisit că se gândeşte deja şi la următoarele două partide din Liga I, chiar dacă are în faţă un meci european important. „Mă gândesc şi la meciurile cu CFR şi Steaua, nu poţi face doar un plan de moment. Când urmează două partide atât de importante pentru campionat, nu poţi să nu le iei în calcul”, a mai spus Neluţu Sabău.

Respect între antrenori

Ioan Ovidiu Sabău a ţinut să reamintească faptul că echipa adversă are un palmares impresionant. "Înfruntăm un adversar cu un palmares de invidiat, au 29 de campionate câştigate în Belgia, peste 300 de meciuri internaţionale. Au investit foarte mult în infrastructură, dar şi în jucători străini de mare valoare ca Biglia, Boussoufa sau Suarez. În concluzie, va fi un meci foarte dificil, însă ne dorim foarte mult să obţinem prima victorie în cupele europene, mai ales că jucăm pe teren propriu. Sper ca la ora meciului să fim într-o bună formă fizică şi psihică şi să reuşim ceea ce vrem", a spus Neluţu Sabău.

Antrenorul belgienilor, Ariël Jacobs, este de părere că faptul că „Poli” nu a obţinut nicio victorie în Europa în acest sezon nu înseamnă că echipa sa va avea un meci uşor. „Nu au jucat bine acasă până acum, au pierdut cu Zagreb şi Stuttgart. Însă au doar două înfrângeri în şase meciuri europene şi au eliminat din Liga Campionilor deţinătoarea Cupei UEFA. Asta înseamnă ceva”, a spus tehnicianul de la Anderlecht.

Golgeterul echipei vrea gol şi în Europa

Dorin Goga a înscris de cinci ori pentru „Poli” în campionat, iar un gol în Liga Europa ar confirma revenirea sa la formă. „Trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ după victoria cu 6-0 din ultima etapă. Faptul că am marcat nouă goluri în ultimele două meciuri de campionat nu contează prea mult în Europa, aici e vorba de cu totul altceva”, a spus tânărul jucător al echipei bănăţene.

Mijlocaşul ofensiv este complet refăcut după o fractură de peroneu care l-a ţinut departe de gazon o lungă perioadă de timp. „Când am revenit aveam o oarecare teamă să nu recidiveze accidentarea sau să nu păţesc altceva. Mi s-a dat încrederea necesară, iar asta a contat foarte mult pentru mine”, a explicat Dorin Goga motivele revenirii sale la formă. Ardeleanul are până acum patru jocuri în competiţiile europene, toate în tricoul lui „Poli”.

Credeţi că bănăţenii pot obţine astăzi prima victorie în Europa? Vă puteţi exprima opinia în sondajul alăturat şi în secţiunea de comentarii!

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite