Amicalele au afectat cota dinamoviştilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Amicalele au afectat cota dinamoviştilor
Amicalele au afectat cota dinamoviştilor

Şi-aşa „atinse“ de ratarea Ligii Campionilor, preţurile „câinilor“ pe piaţa europeană sunt mult mai mici, după dezastrele cu amatorii sau vânzătorii de la Carrefour din amicale. În doar câteva zile, Terek Groznîi a scăzut cu un milion de euro oferta pentru Marius Niculae, iar Adrian Cristea a ajuns să valoreze doar 800.000 de euro.

Rezultatele din amicalele verii contează mai mult decât şi-au închipuit unii. Dincolo de confirmarea pregătirii de la antrenamente, testele verii au devenit, pe vremuri de criză, o oglindă a valorii jucătorilor la negocierile pentru transferuri. Iar evoluţiile slabe din aceste jocuri pot încurca foarte mult.

Dinamoviştii simt acest lucru pe pielea lor. Chiar dacă preţul „câinilor” a fost afectat considerabil după ce echipa a ratat titlul şi calificarea în grupele Ligii Campionilor, acţionarii tot aveau încredere că vor vinde măcar un fotbalist. Din păcate pentru ei, amicalele nu i-au ajutat, ba dimpotrivă, le-au pus beţe-n roate. Cu Bonetti pe bancă, roş-albii au dat-o-n bară cu vânzătorii de la Carrefour, legitimaţi la Aix-les-Bains (1-2), şi cu semiamatorii de la Croix de Savoie (1-1).

Auxerre se chinuieşte cu tamaş

Astfel, când a fost vorba să-l vândă pe Niculae la Terek cu două milioane de euro, cât se dădea la începutul verii, lui Dinamo i s-a oferit doar jumătate din sumă.

Nici cota lui Torje, dorit tot în Rusia, nu se „simte mai bine”, scăzând şi aceasta drastic. În aceeaşi „oală” se află Adrian Cristea, cu o cotă de „doar” 800.000 de euro după dezastrele din amicale şi chiar Tamaş, pe care Auxerre nu mai poate lua nici două milioane de euro de la Standard.

De la scara avionului, direct la stadion

Bonetti scade tot mai mult în ochii jucătorilor, după ce „câinii” au fost exasperaţi de metodele de pregătire ale italianului. Pe lângă turele interminabile de teren pe care fotbaliştii sunt obligaţi să le facă, antrenorul de 47 de ani a mai luat o decizie „antipatică”: i-a dus vineri pe roş-albi la antrenament, după ce echipa abia aterizase cu avionul din Portugalia, după amicalul cu FC Porto (0-1).

Cum a evoluat cota dinamoviştilor

Nume    Preţ la începutul verii    Preţ după amicale (în euro)

M. Niculae    2.000.000    1.000.000
Torje    2.000.000    500.000
Ad. Cristea    3.000.000    800.000
Tamaş    4.000.000    2.000.000
 

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite