Ameninţaţi cu salarii de provincie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patronul Stelei, Gigi Becali, s-a săturat să le plătească jucătorilor 400.000 de euro lunar, iar echipa să ocupe doar locul şapte, astfel că vrea să micşoreze contractele. Modelul ales de Becali este Oţelul Galaţi, unde un internaţional ca Bourceanu câştigă 25.000 de euro pe lună. Oricum, steliştii nu mai sunt de mult lideri la bani.

Acum două sezoane, Steaua era echipa unde se câştiga cel mai bine în România. Gigi Becali mărise constant contractele fotbaliştilor săi, surclasând la acest capitol contracandidatele la titlu.

Mirel Rădoi avea încă din 2005 un salariu de 300.000 de dolari (230.000 de euro), fiind la acea dată lider în clasamentul salariilor din Liga I. În plus, el primea diverse bonusuri de la Gigi Becali, naşul său, ajungând să câştige chiar şi 500.000 de dolari per total.

Goian, Ghionea, Nicoliţă sau Dică aveau şi ei contracte de peste 150.000 de euro, iar jucătorii străini care au venit în ultimii ani au primit salarii de aproape 200.000 de euro anual.

Gigi Becali nu a mai mărit însă contractele aşa cum promisese, în timp ce la restul cluburilor salariile au crescut vertiginos.

Astfel, în acest sezon, niciun stelist nu este în topul primelor zece salarii, lider fiind dinamovistul Bogdan Lobonţ, cu 500.000 de euro. Mai mult, Gigi Becali vrea să le taie din contracte jucătorilor şi să transforme Steaua într-un club cu salarii de provincie.

„De ce să le plătesc contracte mari, când ei se bat la locurile 7-8? Le dau salarii de Oţelul Galaţi, dacă asta este valoarea lor. Gaz Metan putea să ne bată cu 3-1!”, a decretat Gigi Becali, acesta făcând eforturi mari de a micşora cât mai mult cheltuielile la club.

Obligaţi să învingă CFR

În prezent, Becali plăteşte circa 400.000 de euro pe lună pentru salariile echipei. Acesta şi-a anunţat planul încă din iarnă, când i-a dat afară pe Abel Moreno şi pe Arturo, făcând economie de 500.000 de euro.

„Voi face o echipă de jucători tineri de la vară. Vor pleca toţi cei cu salarii mari. Mai mult de 70.000-80.000 de euro nu voi mai da contracte”, a spus Becali.

Exact acestea sunt şi salariile de la Oţelul, unde vedeta echipei, Gabi Paraschiv, câştigă circa 80.000 de euro pe an, iar tânărul Bourceanu, maxim 25.000 de euro.

Tot Oţelul a oferit şi modelul prin care se pot micşora contractele, trecând în iarnă pe linie moartă câţiva jucători care au refuzat să-şi înjumătăţească contractul.

O şansă pentru jucătorii Stelei de a-i schimba patronului planul ar fi meciul cu CFR Cluj de mâine. O victorie împotriva ardelenilor ar oferi Stelei şanse de a se bate din nou pentru locul doi, poziţie ce promite lupta pentru un loc în grupele Ligii Campionilor.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite