Am scăpat de Torres!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu o lună înainte de „dubla“ cu Unirea Urziceni, Liverpool a luat bătaie de la Reading. Gerrard şi Torres s-au accidentat, în timp ce lui Rafa Benitez i se cere demisia. Adversara ialomiţenilor a ratat toate obiec-tivele sezonului, singura consolare a „cormoranilor“ putând veni din cucerirea Ligii Europa.

Pentru campioana României, "dracul" Liverpool nu mai pare atât de negru. Ceea ce părea imposibil în momentul tragerii la sorţi a 16-imilor Ligii Europa s-a transformat într-un obiectiv realizabil, în contextul crizei pe care o traversează gruparea de pe "Anfield".

O lipsă de rezultate fără precedent în istoria recentă a britanicilor, care a început cu eliminarea prematură din Liga Campionilor şi a culminat cu ieşirea ruşinoasă din Cupa Angliei, pe teren propriu, în faţa locului 21 din a doua divizie, Reading!

Mai mult, "era Rafa Benitez", începută în 2004, se apropie de sfârşit, tehnicianul spaniol eşuând an de an în tentativa de a se impune în Premier League, pentru prima dată după 1990. "Nu are nicio relevanţă că au luat bătaie în Cupă. Până la meciul cu noi poate îşi revin", spune prevăzător Mihai Stoica, managerul Unirii intrând deja în febra dublei cu Liverpool, programată la 18 şi 25 februarie.

Haos la nivel de conducere

Aşadar, fanii "cormoranilor" nu mai au răbdare, au început să ceară "capul" lui Benitez, la fel de contestată fiind şi conducerea executivă. Magnaţii americani George Gillett şi Tom Hicks, îngropaţi în datorii de ordinul sutelor de milioane de euro, se ceartă întrei ei, în timp ce fiul ultimului, Tom Hicks jr, şi-a permis luxul de a înjura un suporter, gest pentru care a fost scos imediat din organigrama clubului.

Torres, şase săptămâni de pauză

Cum un necaz nu vine niciodată singur, dezastrul cu care se confruntă Liverpool e completat de problemele de sănătate ale vedetelor Gerrard şi Torres. Accidentarea la genunchi a atacantului spaniol s-a dovedit cea mai gravă, "El Nino" având nevoie de o operaţie care îl va face indisponibil mai mult de o lună, inclusiv pentru dubla întâlnire cu Unirea Urziceni. Contra românilor va juca însă căpitanul Gerrard, care va lipsi doar 14 zile de pe gazon.

Liverpool în acest sezon

-în campionatul Angliei e pe locul 7, la 12 puncte de liderul Chelsea, şi la 5 puncte de locul 4 care asigură calificarea în Liga Campionilor

-în Cupa Ligii Angliei a fost eliminată în optimile de finală, după 1-2 cu Arsenal

-în Cupa Angliei a fost eliminată în turul 3 de divizionara secundă Reading (1-2 după prelungiri)

-în grupele Ligii Campionilor Liverpool a ocupat locul 3, după Fiorentina şi Lyon, ratând calificarea în optimile de finală, ajungând astfel în Liga Europa

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite