Am scăpat de Ribery, Evra şi de Anelka!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei trei jucători nu vor juca împotriva României la 9 octombrie în preliminariile Euro 2012. Ribery, Evra, Anelka, Toulalan şi Abidal au fost judecaţi ieri de Federaţia Franceză de Fotbal pentru evenimentele de la Cupa Mondială, când au refuzat să se antreneze.

Eliminarea ruşinoasă de la Mondiale îi urmăreşte pe francezi şi în campania pentru următorul turneu final, Euro 2012, unde „cocoşii" sunt plasaţi în aceeaşi serie preliminară cu România. În Africa de Sud, adversarii noştri s-au remarcat doar prin scandaluri.

Totul a pornit de la excluderea din lot a lui Anelka, cel care i-a adus injurii selecţionerului Domenech în pauza meciului cu Mexic (0-2). A doua zi, în semn de protest, ceilalţi „cocoşi" au refuzat să se antreneze în cantonamentul de la Knysna, instigaţi chiar de căpitanul Patrice Evra.

Lucrurile au mers prea departe, iar federaţia din Hexagon trebuia să ia o măsură exemplară. Aceasta a venit ieri, în urma audierilor de la Paris la care au participat şi fotbaliştii acuzaţi, cu excepţia lui Ribery şi Anelka.

Abidal, singurul iertat

Sancţiunile au fost dure, începând chiar cu „rebelul" Nicolas Anelka, suspendat 18 meciuri, a cărui carieră în tricoul „Les Bleus" s-a încheiat definitiv. Pentru Laurent Blanc nu era însă o mare pierdere, atacantul lui Chelsea fiind ieşit oricum din vederile sale.

Noul selecţioner va resimţi însă din plin pedepsele primite de Patrice Evra şi Franck Ribery, „taxaţi" cu cinci, respectiv trei partide, astfel că niciunul dintre ei nu va putea intra pe teren la 9 octombrie 2010, în meciul Franţa - România. Pe „Stade de France" vor fi eligibili în schimb Jeremy Toulalan, suspendat un singur meci, şi Eric Abidal, iertat de oficialii francezi.

Toţi cei sancţionaţi pot face apel la comisia superioară a federaţiei, apoi la tribunalul administrativ şi, în cele din urmă, la Consiliul de Stat, instanţa
supremă.

Meciurile Franţei în 2010

3 septembrie    Franţa - Belarus preliminarii Euro 2012
7 septembrie    Bosnia - Franţa preliminarii Euro 2012
9 octombrie    Franţa - România preliminarii Euro 2012
12 octombrie    Franţa - Luxemburg preliminarii Euro 2012
17 noiembrie    Anglia - Franţa amical

Ce decizii a luat federaţia franceză

Anelka 18 meciuri
Evra 5 meciuri
Ribery 3 meciuri
Toulalan un meci
Abidal iertat

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite