Alvaro Pereira este Messi(a)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul jucător al lui CFR Cluj a marcat unicul gol al meciului Uruguay – Mexic, scor 1-0, iar naţionala ţării sale a ajuns în sferturi, acolo unde se va duela cu Argentina. Într-un interviu pentru „Adevărul", internaţionalul uruguayan a recunoscut că CFR „l-a făcut mare", deoarece i-a dat posibilitatea să joace în Liga Campionilor.

Alvaro Pereira (25 de ani), un fundaş, a ajuns să le ia faţa vedetelor Forlan şi Suarez în naţionala Uruguay-ului! Fostul jucător al lui CFR Cluj a înscris unicul gol al meciului cu Mexic, scor 1-0, şi şi-a calificat naţionala în sferturile de finală la Copa America. Pereira a înscris în minutul 14, după ce portarul Luis Mitchel a respins în faţă un şut trimis de Forlan. În sferturi, Uruguay va juca împotriva Argentinei. În cele trei meciuri din grupa C, Uruguay a adunat cinci puncte (o victorie şi două egaluri), dar patru dintre acestea i se datorează lui Alvaro Pereira. Fundaşul a adus victoria cu Mexic şi a marcat în egalul cu Chile, scor 1-1. 

Clujul l-a lansat în fotbalul mare

În vara lui 2008, CFR Cluj a plătit 2,5 milioane de euro clubului Argentinos Juniors pentru a-l cumpăra pe Alvaro Pereira. Fotbalistul a semnat un contract pe cinci ani. „Noi căutam atunci un fundaş stânga, iar el evoluase în Argentina pe poziţia de mijlocaş stânga. Marcase 11 goluri, deci era ofensiv. L-am transformat în fundaş stânga şi am fost foarte mulţumit de el. Are mare disponibilitate la efort. Un jucător bun, aşa cum este Pereira, se vede de la o poştă", a fost descrierea făcută de Ioan Andone jucătorului.

După ce a jucat cu CFR Cluj în Liga Campionilor, ofertele au început să curgă pentru internaţionalul uruguayan. În cele din urmă, Porto a plătit 4,5 milioane de euro pentru 80% din drepturile federative ale fotbalistului, care a semnat un contract pe cinci ani. „Clujul m-a făcut mare. Dacă nu jucam cu CFR în Ligă, nu ajungeam la Porto şi, probabil, nu eram titular nici în echipa naţională", spunea Pereira, într-un interviu pentru „Adevărul" în timpul Mondialului din 2010.

2
  goluri a marcat Pereira pentru Uruguay în actuala ediţie de Copa America. A înscris o dată în victoria cu Mexic, dar şi în egalul cu Chile.

Copa America Program/Rezultate

GRUPA A

Columbia - Bolivia 2-0
Falcao 14, 28 (pen.)
Argentina - Costa Rica 3-0
Agüero 45, 53, Di Maria 64

Clasament final: 1. COLUMBIA 7p,
2. ARGENTINA 5p, 3. Costa Rica 3p,
4. Bolivia 1p.

GRUPA B

Paraguay - Venezuela
S-a terminat după închiderea ediţiei
Brazilia - Ecuador
S-a terminat după închiderea ediţiei

Clasament: 1. VENEZUELA 4p,
2. Brazilia 2p, 3. Paraguay 2p,
4. Ecuador 1p.

GRUPA C

Chile - Peru 1-0
Carrillo 90+3 (autogol)
Uruguay - Mexic 1-0
Pereira 14

Clasament final: 1. CHILE 7p,
2. URUGUAY 5p, 3. PERU 4p ,
4. Mexic 0p.

*în sferturi se califică primele două clasate plus cele mai bune două echipe de pe locurile trei
*echipele scrise cu majuscule s-au calificat în sferturi

Tabloul sferturilor:
Columbia - cel mai bun loc 3
Argentina - Uruguay
Locul 1 în Grupa B - al doilea loc 3
Chile - Locul 2 în Grupa B

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite