Ajax Amsterdam cere ca femeile şi copiii să aibă acces la rejucarea meciului cu AZ Alkmaar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Clubul Ajax Amsterdam a solicitat Federaţiei Olandeze de Fotbal (KNVB) să permită accesul femeilor şi copiilor la meciul cu AZ Alkmaar, programat să se rejoace cu porţile închise, la 19 ianuarie, după ce în 21 decembrie a fost suspendat pentru că un suporter a încercat să lovească un jucător.

Potrivit presei olandeze, KNVB a reacţionat pozitiv la solicitarea grupării din Amsterdam şi a cerut ca aceasta să prezinte un plan detaliat privind partida din optimile Cupei Olandei.

Meciul Ajax Amsterdam - AZ Alkmaar, din optimile de finală ale Cupei Olandei, a fost suspendat, în 21 decembrie, la Amsterdam, după ce un suporter a încercat să îl lovească pe portarul echipei oaspete. Incidentul a avut loc spre finalul primei reprize. Suporterul a intrat atunci pe teren, s-a îndreptat spre Esteban alergând şi a încercat să îl lovească. Portarul a reacţionat însă foarte rapid, lovindu-l el pe fan cu piciorul de două ori. Arbitrul partidei l-a eliminat pe Esteban, ceea ce l-a înfuriat pe tehnicianul Gertjan Verbeek. Antrenorul, considerând că jucătorii săi nu se află în siguranţă, le-a cerut acestora să plece la vestiare. Jocul a fost suspendat în minutul 37, când Ajax Amsterdam conducea cu scorul de 1-0. KNVB a amendat clubul Ajax Amsterdam cu suma de 10.000 de euro şi a decis ca această echipă să joace un meci fără spectatori, deoarece a lăsat să intre pe teren un suporter care oricum avea interdicţie de acces pe stadioane. De asemenea, federaţia olandeză a anulat cartonaşul roşu primit de portarul Esteban şi a hotărât ca meciul să se rejoace la 19 ianuarie, cu porţile închise. Suporterul care l-a lovit pe portarul formaţiei AZ Alkmaar a fost condamnat, în 29 decembrie, la patru luni de închisoare.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite