VIDEO Togo părăseşte Cupa Africii la fotbal / "Am fost ciuruiţi din toate părţile!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cupa Africii pe Naţiuni va continua, deşi naţionala statului Togo a fost atacată în Angola de un grup de terorişti. Duminică, se va disputa primul meci, între Angola şi Mali, în Luanda.

Nouă oameni au fost răniţi în urma atacului. Conform mărturiei lui Thomas Dossevi, atacant al naţionalei statului Togo, şoferul autocarului a fost ucis. "Am fost atacaţi de rebeli, tocmai ce eram la graniţa dintre Angola şi Congo şi, deşi aveam protecţia poliţiei, atacul a durat 10 minute. Am fost ciuruiţi din toate părţile", a spus Dossevi. În schimbul de focuri a fost rănit şi jucătorul lui FC Vaslui, Togolezul Akakpo, care acum este în afara oricărui pericol.

"Norocul nostru a fost că eram în al doilea autocar. În primul erau doar bagajele noastre şi bietul şofer a fost împuşcat mortal. Nouă, cei din al doilea autocar, nu ne-a rămas decât să ne punem la podea şi să ne rugăm ca gloanţele să nu ne nimerească", a povestit Emanuel Adebayor, atacantul lui Manchester City.

Se pare că autorităţile din Angola au ignorat posibila ameninţare a grupărilor separatiste din regiunea Canbida, locul de unde se extrage o foarte mare cantitate de petrol, care a ajutat la supravieţuirea economiei angoleze.

UPDATE Naţionala statului Togo se va retrage de la Cupa Africii pe Naţiuni. În timp ce CAF (Federaţia Fotbalului African) a emis un comunicat oficial în care a precizat foarte clar că nu va anula competiţia, oficialii naţionalei togoleze sunt decişi să se retragă din competiţie.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite