Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor SC FC Rapid SA a fost amanata

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acţionarul Jean Valvis a declarat, marţi, agenţiei MEDIAFAX, că Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor SC FC Rapid SA, programată, astăzi, de la ora 17.00, a fost amânată pentru miercuri.

"Adunarea Generală a Acţionarilor care trebuia să aibă loc astăzi a fost amânată pentru mâine (n.r. - miecuri) cu acordul tuturor acţionarilor (100 la sută din capitalul social)", a afirmat Jean Valvis.

Locul şi ora Adunării Generale nu au fost deocamdată stabilite.

Consiliul de Administraţie al FC Rapid convocase pentru 2 decembrie Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor SC FC Rapid SA în vederea majorării de capital social cu aproximativ 15 milioane de euro.

Conform convocatorului publicat în Monitorul Oficial, Adunarea Generală Extraordinară va avea ca punct principal pe ordinea de zi aprobarea majorării capitalului social cu suma de maximum 60.366.707 lei prin emiterea unui număr total de 145.813 acţiuni ordinare, nominative, dematerializate cu o valoare nominală de 414 lei fiecare, după cum urmează:

a) prin aportul în numerar al acționarilor în sumă totală de 37.000.422 lei, reprezentând un număr de 89.373 acţiuni ordinare, nominative, dematerializate, cu o valoare nominală de 414 lei fiecare;

b) prin compensarea crenţelor lichide și exigibile asupra Societăţii Comerciale Fotbal Club Rapid - SA existente în sold la data de 31.10.2008, în valoare totală de 23.366.285 lei, reprezentând un număr de 56.440 acţiuni ordinare, nominative, dematerializate, cu o valoare nominală de 414 lei fiecare, deţinute de către următoarele persoane: (i) acţionarul Gheorghe Copos cu o creanţă lichidă şi exigibilă în cuantum de 4.471.408 lei; (ii) Quatron International Ltd cu o creanţă certă şi exigibilă de 3.727.600 lei şi cooptarea acestuia în calitate de acţionar; (iii) Suzan Taher cu o creanţă certă de 15.167.277 lei şi cooptarea acesteia în calitate de acţionar.

FC Rapid traversează în ultima perioadă o criză financiară după ce omul de afaceri Fathi Taher a întrerupt finanţarea. Trei dintre cei patru componenţi ai Consiliului de Administraţie al FC Rapid, Alexandru Bunea, Dragoş Nedelcu şi Constantin Zotta, au demisionat din cauza problemelor financiare cu care se confruntă gruparea giuleşteană. Totodată, Zotta a demisionat şi din funcţia de director general al clubului.

La sfârşitul lunii martie, Copos a încheiat cu Taher un contract de cedare a 80 la sută din acţiunile SC FC Rapid SA în schimbul a aproximativ 13 milioane de euro. În momentul de faţă, Taher susţine că nu a intrat oficial în posesia celor 80 la sută din acţiuni deoarece George Copos nu a întocmit "o serie de documente". De partea cealaltă, Copos consideră că tranzacţia nu s-a oficializat întrucât Taher nu a plătit niciun ban în schimbul celor 80 la sută din acţiuni.

Acţionar majoritar al SC FC Rapid SA este în continuare George Copos, prin firmele sale, cu 99,99 la sută din acţiuni.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite