Adrian Mutu începe al 11-lea sezon în Serie A

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mutu (în alb) este vedeta  celor de la Cesena
Mutu (în alb) este vedeta celor de la Cesena

Cesena, echipa la care evoluează „Briliantul“, va lupta pentru evitarea retrogradării. Cristi Chivu va rata primul meci al lui Inter Milano, după ce s-a accidentat la glezna stângă.

Campionatul Italiei va începe, astăzi, iar suporterii români vor fi cu ochii pe jucătorii noştri din Serie A. Adrian Mutu va începe al 11-lea său sezon din prima ligă italiană la Cesena, după ce şi-a încheiat conturile cu Fiorentina. Plătit cu 1,8 milioane de euro pe an, „Briliantul" va avea misiunea de a-i salva pe „căluţii de mare" de la retrogradare. Din fericire pentru echipa sa, Mutu este în mare formă. A marcat trei dintre golurile Cesenei, care s-a impus, miercuri seară, cu 6-0, pe teren propriu, în faţa formaţiei Savignanese, din liga a V-a. Atacantul român a fost rezervă, dar a intrat în minutul 46 pe teren, la scorul de 0-0. „A intrat Mutu, s-a schimbat muzica", a scris site-ul romagnoi.it. Acesta a fost ultimul amical jucat de alb-negri înainte de startul Seriei A.

Codrea a „driblat" retrogradarea

La rândul său, Paul Codrea va juca, pentru al 11-lea sezon, în Italia (şase în Serie A şi cinci în Serie B). În returul sezonului trecut a fost împrumutat de Siena la Bari, care a retrogradat în Serie B, dar, în vară, mijlocaşul român a revenit la echipa de care aparţine de drept.

Chivu ia o pauză

Fundaşul lui Inter Milano va începe noua stagiune la spital. La antrenamentul de ieri-dimineaţă de la baza sportivă de la Pinetina, Chivu a suferit o entorsă la glezna stângă şi astfel a devenit indisponibil pentru jocul cu Palermo. „La o primă vedere, accidentarea pare foarte serioasă. Chivu riscă să rateze şi prima etapă din grupele Ligii Campionilor, cu Trabzonspor", a indicat cotidianul „La Gazzetta dello Sport".

Cine este Ştefan Popescu?

În Serie A există şi o prezenţă românească surprinzătoare. Ştefan Adrian Popescu s-a născut la 5 mai 1993, la Iaşi, iar la vârsta de opt ani a început fotbalul la clubul local „Noua Generaţie". A participat la selecţia naţională organizată de Gillette şi, cum a fost între primii 11 pe ţară, a primit drept premiu un stagiu de pregătire de un an la şcoala lui Gică Popescu. La 17 ani a făcut pasul cel mare - transferul la AS Roma. Nici nu a avut curaj să se gândeasca vreo clipă că îi poate lua locul lui John Arne Riise în echipa mare, aşa că şi-a vazut conştiincios de treabă la Primavera. În această vară, Ştefan Popescu a ajuns la Cesena, coleg cu Mutu. După 11 meciuri jucate la Primavera, fundaşul stânga a prins lotul primei echipe.

Programul primei etape

Azi
AC Milan - Lazio    ora 21.45, Digi Sport 2
Mâine
Cesena - Napoli    ora 21.45, Digi Sport 3
Duminică
Juventus - Parma    ora 13.30, Digi Sport 3
Catania - Siena    ora 16.00
Chievo - Novara    ora 16.00
Fiorentina - Bologna    ora 16.00
Genoa - Atalanta    ora 16.00
Lecce - Udinese    ora 16.00, Digi Sport 3
Roma - Cagliari    ora 16.00, Digi Sport 2
Palermo - Inter Milano    ora 21.45, Digi Sport 2

Au pierdut un loc de Liga Campionilor

În ultimii ani, fotbalul italian este într-un real regres. Înfrângerea suferită de Inter Milano în faţa lui Schalke, în sferturile Ligii Campionilor de anul trecut, a făcut ca Italia să cadă pe locul patru în clasamentul coeficienţilor. Urmarea? Un loc pierdut în Ligă, care le-a revenit nemţilor. Astfel, în Serie A, locul trei nu mai duce direct în grupele celei mai tari competiţii intercluburi, ci doar în play-off. Conştienţi de acest lucru, Roma, Napoli şi Juventus s-au întărit serios pentru a detrona Inter şi AC Milan. „Bătrâna doamnă", care a câştigat ultimul titlu în sezonul 2002-2003, a cheltuit nu mai puţin de 86 de milioane de euro pentru a reveni în prim-plan. Mirko Vucinici, atacantul adus de la AS Roma, este cel mai important transfer realizat.

Surpriza Napoli

Lucrurile stau la fel şi pentru trupa la care joacă Bogdan Lobonţ. Cu un nou antrenor, Luis Enrique, şi cu transferuri de 78 de milioane de euro, Roma nu concepe ratarea „Il Scudetto". Supriza însă se numeşte Napoli. Calificata în grupele Ligii Campionilor nu vrea să se facă de râs, aşa că patronul Aurelio de Laurentiis a scos din buzunar puţin peste 60 de milioane de euro. Astfel, pe „Stadio San Paolo" au fost aduşi Gokhan Inler (Udinese) şi Edinson Cavani (Palermo).

info
Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite