Adrian Mutu, la borna 201

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu „dubla” de duminică împotriva Cataniei, atacantul Fiorentinei a intrat în topul select al fotbaliştilor români cu cel puţin 200 de goluri în întreaga activitate.

Dacă n-ar fi fost perioadele lungi de suspendare cauzate de problemele extrasportive, „Briliantul" s-ar fi aflat cu siguranţă în urmărirea celor mai prolifici marcatori din istoria fotbalului românesc. Până acum, în toate competiţiile oficiale la care a luat parte începând cu anul debutului la FC Argeş, 1996, Mutu a marcat de 201 ori, borna 200 fiind atinsă şi depăşită prin "dubla" contra Cataniei, în ultima etapă a campionatului italian.

Atacantului Fiorentinei, care încheie momentan Top 10, îi va fi imposibil să se apropie de "monştrii sacri" Gică Hagi şi Dudu Georgescu, însă mai poate urca rapid câteva poziţii, în dauna lui Anghel Iordănescu, Florea Dumitrache şi Marin Radu II.

A doua zi după meciul cu Catania, Adrian Mutu a cules laudele presei italiene pentru cea mai reuşită prestaţie a sa din ultimul an. „S-a întors rebelul, iar Fiorentina a renăscut", a scris „Gazzetta dello Sport", în timp ce „La Reppublica" a titrat simplu: „Mutu e din nou Fenomen!"

Golgheterii all-time ai României

1. Gheorghe Hagi    -306
2. Dudu Georgescu-298
3. Rodion Cămătaru-268
4. Ştefan Auer    -260
5. Ionel Dănciulescu-252*
6. Viorel Moldovan    -239
7. Marin Radu II    -206
8. Florea Dumitrache-206
9. Anghel Iordănescu-204
10. Adrian Mutu    -201*
*jucători aflaţi încă în activitate

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite