Adrian Mutu: „Mai joc trei ani!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mutu încearcă să facă "pace" cu oficialii Fiorentinei
Mutu încearcă să facă "pace" cu oficialii Fiorentinei

Într-un amplu interviu acordat cotidianului „La Nazione“, Adrian Mutu a dezvăluit că intenţionează să se retragă la finalul anului 2014. După un interviu de două pagini, acordat în România pentru „Adevărul“, în august, Adrian Mutu a revenit cu o discuţie-maraton în presa italiană, de data asta pentru cotidianul „La Nazione”, din Florenţa. Deşi a preferat să nu vorbească despre amenda de 17 milioane de euro pe care

Mutu despre:

Retragere, după scandalul cu sibutramină. „Nu m-am gândit nici măcar o secundă la asta. În fiecare zi, fotbalul îmi lipsea tot mai mult. A fost foarte greu, mă gândeam doar la momentul când voi reveni. Eu asta ştiu să fac în viaţă, încă îmi place să dau goluri".

Echipa naţională. „Este foarte clar că sper să revin, dar vorbim peste un timp, acum abia am revenit în campionat".

Viitorul său fotbalistic. „Conducerea Fiorentinei mi-a propus o prelungire pe cinci ani, dar eu am spus că aş vrea să mai joc doar trei. Vreau să rămân şi să-mi închei cariera aici, sper acest lucru. Să mă gândesc la altceva acum nu are sens, dar nu cred că viitorul meu are legătură cu câte goluri voi marca în partea a doua a sezonului. Fiorentina ştie cât valorez când sunt bine, iar acum sunt pregătit să fac meciuri mari".

Ce va face Mutu după retragere?
„Florenţa este oraşul în care aş sta la finalul carierei, dacă rămân în Europa. Dar am şi altă idee, vom vedea".

Cel mai bun Mutu
. „Cel văzut la Fiorentina. Şi bine că nu s-a terminat, mai am câţiva ani de fotbal".

Cele mai mari bucurii în fotbal.
„Calificarea la EURO cu România, primul titlu... (n.r. - cu Dinamo) Iar cu Fiorentina victoria de la Eindhoven cu PSV (n.r. - 2-0 în sferturile Cupei UEFA din 2008, meci în care Mutu a marcat ambele goluri)".

Regrete după episodul Chelsea?
„Nu m-am gândit niciodată la cariera mea în acest sens, nu am regrete".

Despre cele nouă luni de pauză. „Obositoare, atât psihic, cât şi fizic".

Cazul sibutramina. „O nebunie. Dar cine mă cunoaşte ştie că sunt de bună credinţă, de aceea, în aceste nouă luni, nu  m-am putut uita în oglindă cu seninătate. Avocaţii mei din România se ocupă de acest caz. Pe prospect nu scria nimic, pilula era contrafăcută. Sibutramina face rău şi inimii, doar un nebun ar putea lua de bunăvoie".

Relaţia cu Sinişa Mihajlovici. „Niciodată nu am văzut un antrenor să apere astfel un jucător, mai ales după o asemenea poveste. M-a uimit. M-a emoţionat, nu-mi venea să cred ce aud, am demonstrat cât îi datorez după ce l-am îmbrăţişat după golul meu. Cu Mihajlovici am clarificat lucrurile în prima zi de pregătire, l-am întrebat dacă ceea ce s-a întâmplat în teren la Roma, când eram fotbalişti, era o problemă pentru el. Mi-a răspuns că nu, mi-a spus că are încredere în mine, că sunt un jucător important pentru el. Şi mi-a demonstrat acest lucru".

Explicaţia scuipatului din 2003. „Noi câştigam, nu-mi aduc aminte cu 2-0 sau 3-0, iar Mihajlovici mi-a spus că, dacă mă prinde, îmi face rău. I-am răspuns că nu-i problemă, pentru că el nu mă va prinde niciodată".

"Am spus mereu că nu sunt un sfânt, dar unele poveşti au fost exagerate doar pentru că sunt fotbalist. Ştiu că ar trebui să fiu un model pentru copii şi nu am reuşit mereu să fiu, dar încerc să fiu mai bun ca om. "
Adrian Mutu atacant Fiorentina

„Ars" la salariu

Mutu are un salariu de două milioane de euro pe an la Fiorentina, dar a pierdut 750.000 de euro ca urmare a deciziei clubului de a-i reduce contractul la jumătate pe perioada suspendării.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite