Adrian Cristea: „O să-mi fie dor de colegi, nu şi de fani“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Cristea: „O să-mi fie dor de colegi, nu şi de fani“
Adrian Cristea: „O să-mi fie dor de colegi, nu şi de fani“

Cristea a plecat la Al-Ahli Dubai, dar şi-a continuat războiul cu suporterii „câinilor“. Aşa cum „Adevărul“ a anunţat încă de marţi, la Graz, „Prinţul“ a jucat ultimul său meci pentru Dinamo în acest sezon.

Foştii antrenori dinamovişti au început să-şi întărească noile echipe cu jucători din „Ştefan cel Mare“. După ce Esteban Vigo l-a luat pe Ionel Dănciulescu la Hercules Alicante, acum a venit rândul lui Ioan Andone să procedeze la fel cu Adrian Cristea. Ieri, la câteva ore după victoria cu Sturm Graz, meci în care a purtat banderola de căpitan, „Prinţul“ a părăsit România cu destinaţia Dubai.

Azi mijlocaşul va face vizita medicală, după care va semna contractul cu Al-Ahli Dubai, acolo unde a fost împrumutat până la data de 15 mai 2010 pentru un milion de dolari. La plecare, Cristea i-a înţepat pe fanii dinamovişti, cei cu care a avut mai multe războaie.

„Aveam nevoie de o schimbare. O să mă acomodez, nu-mi fac probleme. Am vorbit cu nea Ando, ştiu că are nevoie de mine. Nu ştiu dacă suporterilor o să le fie dor de mine, ce treabă am eu cu suporterii? Eu doar colegilor o să le duc lipsa“, a spus Cristea, cel care va câştiga 400.000 de dolari în opt luni în Emirate.

Adrian Cristea va trebui să-i mulţumească lui Ioan Andone, omul care i-a marcat până acum cariera. Mai întâi, „Fălcosul“ l-a luat pe „Prinţ“ de la Poli Iaşi la Dinamo, iar acum a insistat pe lângă preşedintele celor de la Al-Ahli Dubai pentru ca mijlocaşul să fie adus sub comanda sa.

Trebuie să joace la 36 de grade Celsius!

„Într-adevăr, arabii mi-au propus mai multe variante, printre care Nedved, dar şi Geovanni de la Hull City. Eu însă l-am dorit pe Cristea, fiindcă l-am mai antrenat şi ştiu că mă va ajuta“, ne-a povestit Andone. „Prin venirea lui aici, Cristea are o mare şansă. În decembrie va juca în Campionatul Mondial al Cluburilor, unde Al-Ahli poate să se întâlnească cu Barcelona“, a continuat „Fălcosul“.

„Adi e peste tot ce am aici. Singurele lui probleme vor fi căldura şi umiditatea mare. Seara, când jucăm meciurile sunt 36 de grade Celsius. Dar, sunt sigur că, treptat, Cristea se va adapta. O să-l folosesc fie mijlocaş dreapta, fie în spatele vârfurilor, iar dacă trece de vizita medicală, o să debuteze miercuri în Supercupa Emiratelor“, a încheiat Ando.

Soluţii: Zicu şi Alexe

image


Plecarea „Prinţului” a lăsat descoperită banda stânga. Bonetti are la dispoziţie două soluţii în acest moment: Ianis Zicu şi Marius Alexe (foto). Dacă machidonul preferă partea dreaptă şi chiar i-a spus lui Bonetti că acolo vrea să joace, în schimb, Alexe poate fi retras din atac şi pe postul de mijlocaş stânga.

Iaşiul ia 300.000 de dolari

Potrivit contractului semnat cu Dinamo la cedarea lui Cristea, Poli Iaşi trebuie să încaseze jumătate din suma unui viitor transfer. Din milionul de dolari viraţi de Al-Ahli se scad 200.000, preţul plătit de Dinamo ieşenilor în 2004. Astfel, moldovenii mai rămân cu 300.000 de dolari.

Gabriel Tamaş: „Borcea ne-a dat bănuţii în vestiar“

Dacă în meciurile cu Internaţional (unde a fost eliminat) şi cu Oţelul (când a marcat un autogol), Tamaş a fost eroul negativ, contra Stelei, şi joi seară el le-a adus „câinilor“ două victorii preţioase.

„Adevărul“: De ce Dinamo câştigă meciurile mari şi le pierde pe cele în compania unor adversari de mâna a doua?

Gabriel Tamaş: Pentru că ăştia suntem noi! Pierdem cu Oţelul, dar câştigăm la Graz. Bine, pe de-o parte nu e normal. Am vrea să câştigăm toate partidele, dar dacă se întâmplă să iasă aşa... Trebuie să ne concentrăm mai mult acasă, să batem şi echipele care sunt outsideri contra noastră.

Mai eşti supărat pentru că ai pierdut rolul de căpitan după meciul cu Oţelul?

Nu e nicio supărare. Pentru mine, subiectul ăsta cu banderola e încheiat. Am mai spus şi după meci, nu joacă o eşarfă, ci omul. E o onoare să fii căpitan la Dinamo, dar, repet, nu joacă banderola.

image

Joi seară, Tamaş şi compania au încasat 50.000 de euro

La Graz, mingea şutată de tine s-a dus direct la vinclu...

Nu a fost o întâmplare. Sunt faze exersate la antrenament. Toţi jucătorii de la echipă lucrează la finalizare.

Ce v-a zis Cristi Borcea după meci?

Nu ştiu ce a spus, pentru că eu eram la duşuri. Ştiu că ne-a adus bănuţii în vestiar. Era şi el fericit, normal, după ce i-am făcut viaţa amară în campionat.

Vine meciul cu Unirea Urziceni, echipă pe care n-aţi bătut-o niciodată...

A, da, ştiu. A sosit vremea revanşei, mai ales că sezonul trecut, cu ei am pierdut campionatul.

0-1

Sturm Graz: Gratzei – Sonnleitner, Feldhofer (Bukva 85), Schildenfeld, Kandelaki – Jatnscher, Hlinka, Weber (Hassler 84), Holzl – Muratovici, Beichler (Lavrici 72) Antrenor: Franco Foda

Dinamo: Dolha – Scarlatache, Tamaş, L. Goian, Diabate – Torje (Ze Kalanga 80), N’Doye, D. Kone (Boştină 90+2), Ad. Cristea (Niculescu 76) – An. Cristea, Alexe. Antrenor: Dario Bonetti

Marcator: Tamaş 81

Stadion: Graz Liebenau

Spectatori: 15.000

Arbitru: Tony Asumaa (Finlanda)

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite