Adrian Porumboiu, finanţator FC Vaslui: „Toţi mă sunau să-l bag în teren pe Sorin Frunză”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adrian Porumboiu spune că echipa pe care o patronează a fost implicată în jocuri murdare. Finanţatorul Vasluiului susţine că a fost lucrat în permanenţă de anumiţi jucători din echipă şi l-a indicat drept cel mai mare blatist pe mijlocaşul Sorin Frunză.

Adevărul: Bună ziua, domnule Porumboiu. Ce faceţi?

Adrian Porumboiu: Sunt pe aeroport, plec în America.

Aţi aflat că „Adevărul” a publicat stenograma care a deconspirat “blatul” dintre FC Vaslui şi Poli Iaşi şi acum fugiţi din ţară?

(Râde) Hai că asta e bună! Domnule, plecarea mea în America era programată de mai mult timp şi, în plus, în câteva zile mă întorc înapoi...

A fost ceva suspect la meciul FC Vaslui - Poli Iaşi (scor 0-0, în etapa a 30-a din sezonul trecut - n.r.)?

Eu nu am ştiut nimic, doar am avut nişte bănuieli, dar acum, după apariţia acestei stenograme în „Adevărul”, sunt ferm convins că atunci s-a petrecut o mare măgărie.

Adică, a fost blat?

Valiza cu cei 100.000 de euro, de care vorbeşte domnul Neţoiu, nu a ajuns în niciun caz la mine. S-au dus la jucătorii mei. Dar nu mă mai întrerupeţi, lăsaţi-mă să vă povestesc exact cum a fost.

Spuneţi, vă rog...

Totul are legătură cu Neţoiu. Înaintea meciului cu Farul – FC Vaslui (scor 2-1, etapa a 29-a din sezonul trecut - n.r.), eu eram la New York şi eram prins cu nişte afaceri. M-am pomenit cu un telefon de la Ion Crăciunescu. Pe atunci eram în relaţii bune. Exista o incertitudine în folosirea jucătorului Sorin Frunză întrucât avea nişte probleme medicale, iar Crăciunescu mi-a spus să fac tot posibilul să-l bag că e un jucător de bază al echipei mele. (n.r. – Farul era implicată în lupta pentru evitarea retrogradării). Apoi, m-a sunat şi Neţoiu, tot aşa mi-a zis, să-l bag pe Frunză.

Mi-a mai zis că vrea să-i premieze pe jucătorii mei, iar eu i-am transmis că nu accept aşa ceva. Am simţit că mai voia să-mi spună şi altceva, dar nu l-am lăsat... L-am sunat pe Săndoi, care era antrenor, şi i-am zis să-l bage pe Frunză doar dacă poate să joace. A jucat, iar Vasluiul a luat bătaie. A venit partida cu Iaşiul, care era importantă pentru noi, trăgeam la Cupa UEFA. Nu am bătut, însă nu a fost nimic aranjat. Au fost din nou probleme.... Vă explic... Înaintea jocului CFR – Vaslui (scor 1-0, etapa a 31-a, important în lupta pentru titlu - n.r.), m-a sunat Argăseală, că pe atunci nu prea aveam discuţii cu Gigi Becali. Mi-a spus că vor să dea şi ei o primă mare pentru jucătorii mei.

I-am transmis că anunţ DNA-ul dacă încearcă ceva. Gigi era lângă el şi auzea ce vorbeam. Atunci, el i-a spus lui Argăseală să mă întrebe dacă le dau voie să ia legătura cu Frunză. A fost o mare măgărie. Deci, patru persoane, Crăciunescu, Neţoiu, Argăseală şi Becali, au vorbit despre Frunză... iar eu nu sunt bătut în cap, am făcut nişte legături...

Meciul FC Vaslui – Steaua (n.r. – scor 0-1, în etapa a 26-a) a fost curat?

Ei, a fost pe dracului! Nu vă amintiţi că eu am făcut un ditamai tărăboi după acel meci? Au făcut din nou o mare măgărie. Au umblat la jucători...

Care sunt aceşti jucători, care v-au trădat?

Păi, unul vi l-am spus deja. Pe ceilalţi nu-i mai zic, că oricum nu mai sunt la Vaslui. Sau poate mai sunt, unul sau doi, de prăsilă (râde), pe care nu i-am bănuit de astfel de lucruri murdare...

Care este părerea dumneavoastră despre conducătorii care umblă la jucătorii altor echipe?

Sunt nişte nenorociţi, fără nicio excepţie. Să-şi premieze familiile lor, nevestele, copiii, ciobanii, oile şi pe cine mai au ei prin preajmă (râde).

Dar despre jucătorii care se lasă cumpăraţi de conducătorii altor formaţii?

Sunt nişte oameni care se prostituează. Cu chiloţii de fotbalişti pe ei par bărbaţi adevăraţi, dar dacă îi dezbrăcăm ne dăm seama că de fapt sunt bisexuali. Curve ordinare! (râde)

Atunci, după meciul cu Steaua, nu aţi luat nicio măsură?

Ba da (râde), i-am dat afară pe Frunză, Bălace şi Sabou. Mai era unul pe care trebuia să-l dau afară, dar nu l-am dat că trebuia să-l vând.

Mardare, N’Doye? Despre cine este vorba?

Ce rost mai are să mai spun acum? Lasă, să-i mai pârlească şi pe alţii. (râde)

În stenograma publicată ieri de „Adevărul” apare şi numele lui Emil Săndoi, care a fost antrenorul Vasluiului pe finalul sezonului. Pe el îl bănuiţi de ceva necurat?

Emil m-a ajutat să îmi întăresc anumite convingeri. Este exclus ca el să fie implicat în aceste treburi murdare.

Dacă vor fi publicate şi stenograme care vă vor incrimina în mod direct?

Pe mine?! (râde). Sunt la fel de curat ca lacrima. După ce toate stenogramele vor ajunge în lumină, vor trebui să mă declare erou naţional pentru fotbalul românesc.

Credeţi că Steaua a umblat pe la jucătorii mai multor echipe?

Dacă Gigi Becali a umblat la Frunză, de ce nu ar umbla şi la alţii de la alte echipe?

CFR-ul a câştigat titlul în mod corect?

Nu cred. Am primit semnale că nici ei nu sunt chiar uşă de biserică.

Săndoi: „Nu am nicio legătură“

Fostul antrenor al Vasluiului, Emil Săndoi, era mirat că numele său a apărut în stenograma publicată ieri. “Nu înţeleg de ce s-a pomenit numele meu acolo.

Eu cu domnul Neţoiu am vorbit doar de două ori în viaţa mea la telefon în ultimii zece ani. Nici vorbă să mă fi sunat să aranjeze ceva cu mine. Nu am nicio legătură cu meciurile murdare. Tot timpul, pe unde am antrenat, am fost un om corect”, a declarat Emil Săndoi. Până la închiderea ediţiei, Gigi Neţoiu şi Ion Crăciunescu nu au putut fi contactaţi.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite