Adrian Mutu: „Nu mă mai luaţi la mişto!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Mutu: „Nu mă  mai luaţi  la mişto!“
Adrian Mutu: „Nu mă mai luaţi la mişto!“

Adrian Mutu le cere românilor, care au lansat ideea unei chete pentru a-l ajuta să plătească milioanele datorate lui Chelsea,  să-l lase în pace. Adrian Mutu a venit ieri la Bucureşti pentru a se alătura lotului echipei naţionale, în perspectiva meciurilor cu Franţa (5 septembrie) şi Austria (9 septembrie).

Citiţi şi:


Cu gândul mai mult la datoria pe care trebuie să o achite către clubul englez decât la duelul cu oamenii lui Domenech, Adi Mutu şi-a exprimat supărarea faţă de cei care, spune el, l-au luat peste picior încercând să strângă bani pentru a-l ajuta.

„Cei care au făcut propunerea cu cheta ­m-au luat la mişto. Nu am nevoie de banii românilor, pentru că nu sunt 23 de milioane de români înstăriţi să dea bani pentru mine”, a declarat Mutu, mulţumindu-le apoi italienilor, că i-au fost aproape. „Cei din Firenze mi-au scandat numele şi m-au încurajat, am simtit că nu sunt singur“.

Adi Mutu, care nu s-a antrenat ieri din cauza unei uşoare accidentări, a recunoscut că nu are bani să plătească englezilor, dar speră să se poată înţelege cumva cu ei: „Moral sunt mai bine, astăzi riscam să fiu suspendat, însă după declaraţiile englezilor şi ale celor de la TAS ştiu că acest lucru nu se va întâmpla, sunt mai uşurat. Sper să  ajung la un consens cu cei de la Chelsea. E o enormitate să dau atâţia bani. Nu ştiu cinci fotbalişti din lume care să poată da 17 milioane cash”.

Lucescu vede meciul cu Franţa ca pe o finală

Selecţionerul nu pare îngrijorat de situaţia lui Adi Mutu, dator vândut către Chelsea. „Sunt alături de el pentru că este un moment greu, însă astfel de situaţii îl fac mai puternic. Nimănui nu-i convine să fie obligat să plătească un milion, darămite 17... Chelsea se răzbună pe el, dar sper să existe alte căi de a rezolva situaţia. L-am văzut pe Adi foarte mobilizat. El este un luptător. Nu ştiu câţi se pot comporta cum s-a comportat el în acest caz”, a spus Răzvan Lucescu.

Antrenorul naţionalei spune că nu se gândeşte decât la victorie contra reprezentativei „Cocoşului Galic”, dar nu îşi face calcule în vederea calificării la mondialele din Africa de Sud. „Trebuie să fie o mândrie pentru toţi cei convocaţi că vor avea ocazia să joace împotriva unei echipe care are un lot extraordinar. Este finala noastră, la fel cum va fi şi meciul cu Austria, de pe Ghencea. Franţa, ca orice echipă, are slăbiciunile ei şi noi trebuie să le speculăm pe cât posibil”, a spus Răzvan Lucescu.

Lotul convocat pentru meciul cu Franţa: D. Coman, Pantilimon, Tătăruşanu – portari, Săpunaru, Maftei, Rădoi, Goian, Chivu, M. Constantin, Raţ şi Neşu - fundaşi, Mara, Roman, Apostol, Codrea, Ghioane, Lazăr, Max Nicu, Ad. Cristea - mijlocaşi, Marica, Mutu, Mazilu şi Surdu - atacanţi.

Adrian Cristea, în locul lui Ionel Dănciulescu

Convocat de Luce jr pentru meciul cu Franţa (sâmbătă, ora 22.00, TVR 1), Ionel Dănciulescu nu a apucat să facă niciun antrenament alături de tricolori. Fotbalistul a ajuns în cantonament, însă după doar 30 de minute a părăsit baza, în urma unor discuţii cu medicul Pompiliu Popescu şi cu selecţionerul Răzvan Lucescu.

„Danciu” trebuie să facă o pauză de şapte zile, din cauza unei accidentări mai vechi. Transferul la Alicante nu este însă în pericol, meciul cu Steaua fiind ultimul jucat de atacant pentru Dinamo. În locul lui Dănciulescu, la lot a fost chemat Adrian Cristea.

Naţionala rapidiştilor

Dintre cei 23 de jucători convocaţi de fostul antrenor al Rapidului, Răzvan Lucescu, pentru meciul cu Franţa, nu mai puţin de nouă evoluează sau au evoluat în anumite perioade de timp în Giuleşti. Portarul Coman, fundaşii Săpunaru, Raţ, M. Constantin şi Maftei, mijlocaşii Mara, Ghioane şi Lazăr şi atacantul Mazilu şi-au legat numele de cel al echipei de sub Podul Grant. Şi Răzvan Lucescu a fost rapidist, el activând ca vicepreşedinte, un an, şi apoi ca antrenor, trei sezoane, pentru gruparea de lângă Podul Grant.

Sport



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite