Adrian Ilie: „Cuper este prea scump pentru România”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fostul atacant român l-a avut antrenor pe selecţionerul Georgiei timp de doi ani la Valencia. Adrian Ilie povesteşte despre antrenorul şi omul Cuper şi nu crede că vreo echipă din Liga I şi-l poate permite pe tehnicianul care are în palmares două finale de Liga Campionilor.

Adevărul: Adi, cum este argentinianul Hector Raul Cuper ca antrenor?

Adrian Ilie: Este un antrenor de top. Când ai în palmares două finale de Liga Campionilor cu Valencia şi o finală de Cupa Cupelor cu Mallorca înseamnă că ai valoare.

Totuşi este aproape proverbial ghinionul lui...

Este adevărat a pierdut toate finalele europene pe care le-a jucat. Dar tot el a ajuns până acolo. Aşa este la antrenori, a fost meritul lui că a ajuns în finală şi vina lui că nu le-a câştigat. Eu cred că este vorba de ghinion, pentru că un tehnician slab nu ajunge la un astfel de nivel.

Ca om cum este?

Foarte exigent. Este şi normal când antrenezi echipe de un anumit calibru. Cere mult de la jucători.

Cum te-ai înţeles cu el, având în vedere că nu ai traversat o perioadă fastă în mandatul lui?


Nu a fost vina lui, ci a accidentărilor repetate pe care le-am avut în acea perioadă. Chiar am vorbit mult cu el atunci şi l-am înţeles pentru că niciun antrenor nu se poate baza pe un fotbalist care nu este refăcut complet.

Acum Cuper este antrenorul Georgiei. Ce părere ai, ar putea veni şi în fotbalul nostru?

Ar fi bine dacă ar veni în România pentru că un antrenor de valoarea sa ar ajuta mult. Dar nu prea cred că există banii necesari la noi. Cuper peste tot pe unde a fost a avut salarii mari, de două-trei milioane de euro. Nu ştiu ce salariu are în Georgia, dar din câte ştiu eu cluburile noastre ar trebui să dea tot bugetul de salarii ca să-l ia antrenor. 

Te-ai mai întâlnit cu Hector Cuper după perioada petrecută la Valencia?

Da, când am jucat cu Steaua, la Sevilla, în Liga Campionilor. El era antrenor la Betis, eu manager la Steaua. Ne-am întâlnit, am stat de vorbă şi ne-a ajutat cât am stat în Sevilla. A fost foarte amabil. Şi acum vreau să merg la hotelul unde stau georgienii să mai discutăm.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite