Adevărul despre...Cristiano Bergodi: „Mi-au plăcut mult manelele!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cristiano Bergodi
Cristiano Bergodi

Tehnicianul italian care se află pe banca celor de la Modena, Serie B, a pregătit de-a lungul carierei cinci echipe româneşti: FC Naţional, CFR Cluj, Rapid, Poli Iaşi, Steaua. Acum, antrenorul de 47 de ani s-a confesat cititorilor „Adevărul“ şi a dezvăluit amănunte picante din viaţa sa.

„Adevărul": Ce doreaţi să deveniţi când eraţi copil?

Cristiano Bergodi: Când aveam 7-8 ani voiam să fiu pilot de elicopter, ca tata. Am zburat de multe ori cu el, îmi plăcea foarte tare senzaţia.

Vă aduceţi aminte ce aţi făcut cu primii bani câştigaţi din fotbal?

Da, am luat 300.000 de lire, aşa era atunci, şi le-am dat părinţilor jumătate, că doar ei m-au întreţinut cu tot ce-mi trebuia, şi de restul mi-am luat adidaşi.

Ce mâncare preferaţi?

Sunt înnebunit după pizza şi paste, pe care le mănânc zilnic, cu garnitură de orez şi ciuperci. Carne mănânc rar, cred că fac grătar maximum de două ori pe săptămână.

Dar când ajungeţi acasă, alături de familie, cum vă ajutaţi soţia?

(Râde) Acasă nu gătesc, asta e o problemă pentru soţia mea! Nu m-a interesat niciodată să învăţ asta, dar fac curat, dau cu aspiratorul, şterg praful. Oricum, mă înţelege, mai ales că sunt mereu plecat, dar în fiecare weekend, după meci, mă urc în maşină şi vin acasă să stau cu ea şi cu cei trei copii. Ei stau la Bracciano, acolo au şcoala, toţi prietenii, nu le pot cere să se mute pentru mine.

Când aveţi timp, cum vă relaxaţi? Ascultaţi muzică, urmăriţi un film?

Prefer muzica lejeră, italiană, blues, dar mi-au plăcut mult manelele. Le-am descoperit în România, le ascultam că erau melodioase. Acum, pe aici, nu mai am ocazia. Iar ca filme, tot ce face Russell Crowe, de la Gladiatorul până la Robin Hood.

Când eraţi mic, ce desene animate urmăreaţi?

Am crescut cu Tom şi Jerry şi Popeye marinarul. Erau senzaţionale şi acum m-aş uita cu plăcere.

Jucătorii italieni au căutare în rândul fetelor, la fel ca şi cei din România?

În Italia e o modă ca starletele să caute jucători frumoşi şi cu bani. Majoritatea celor cunoscuţi au soţii din rândul vedetelor TV. În România e la fel, mai ales că fetele sunt extraordinar de frumoase.

16 e locul ocupat de echipa lui Bergodi, Modena, în clasamentul Seriei B după 14 etape trecute din actualul sezon.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite