Adevăratul test al maghiarilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Juhasz (in alb) este unul  dintre cei mai experimentaţi  fotbalişti maghiari
Juhasz (in alb) este unul dintre cei mai experimentaţi fotbalişti maghiari

Ungurii sunt neînvinşi în 2012 şi spun că au cea mai bună naţională din ultimii 30 de ani, dar încă n-au învins nicio echipă mare.

Ungaria a bătut în Andorra şi aşteaptă vizita Olandei, un adversar care a făcut ravagii la ultima vizită la Budapesta, când a învins cu 4-0 în preliminariile pentru Euro 2012.

Maghiarii, necalificaţi la Mondiale din 1986, consideră că au acum cea mai bună naţională a ultimelor trei decenii, o naţională clădită atât din fotbalişti de valoare, cât şi din cei mai buni componenţi ai reprezentativei Under 20, care în 2009 a obţinut bronzul mondial. Koman, Dzsudszak, Nemeth, Korcsmar ori Debreceni, veniţi la naţionala mare împreună cu selecţionerul Sandor Egervari par să fi realizat un mixt reuşit împreună cu veteranii Kiraly (München 1860), Gera (WBA), Laszko (Sampdoria), Juhasz (Anderlecht) sau Hajnal (Stuttgart).

Această naţională a Ungariei a reuşit să ridice din pământ capul fotbalului maghiar, ţinut la pământ în ultimele decenii, însă duce lipsa unui rezultat cu adevărat mare.

Obţinerea acestuia, cred specialiştii de la Budapesta, ar da o şi mai mare încredere formaţiei lui Egervari. Din păcate pentru unguri, ei l-au pierdut în Andorra pe cel mai experimentat fotbalist al echipei, mijlocaşul Gera, coleg cu Gabi Tamaş la West Bromwich Albion, care s-a accidentat.

Van Gaal revine la consacraţi

Întors la naţionala Olandei, Luis Van Gaal a încercat o întinerire în forţă şi a folosit în meciul contra Turciei opt jucători sub 24 de ani, însă puţini dintre ei au dat randament. Van Gaal  a recunoscut la final că puştii l-au dezamăgit şi foarte probabil va apela din nou la serviciile fotbaliştilor consacraţi, precum Kuyt, Huntelaar şi Mathijen, care au stat pe bancă împotriva Turciei.

Ungaria în 2012

Andorra - Ungaria 0-5
Ungaria - Israel 1-1
Ungaria - Irlanda 0-0
Cehia - Ungaria 1-2
Ungaria - Bulgaria 1-1

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite