Acuze da, fotbal nu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Maniera în care s-a derulat partida CFR – Rapid, scor 1-0, a fost taxată de către oficialii Stelei, care spun că giuleştenii nu au vrut să-şi apere şansele la Cluj

Primii care au contestat maniera în care se derulează partidele din Liga I au fost clujenii. Ţinta lor era clară şi se îndrepta spre Steaua. De duminică seară este rândul roş-albaştrilor să arate cu degetul. Spre CFR, spre Rapid şi spre Dinamo, ultimele două fiind acuzate că nu au jucat corect contra ardelenilor.

“Va fi cel mai puternic campionat din ultimii 20 de ani!”, se lăudau vara trecută mai-marii fotbalului românesc, prevalându-se de faptul că echipa campioană va intra direct în grupele Ligii Campionilor şi că echipa de pe locul secund va juca turul trei preliminar al aceleiaşi competiţii. De când a început partea a doua a acestui retur, scandalurile s-au ţinut lanţ şi a trecut fotbalul în plan secundar. Întâlnirea de duminică seară de la Cluj, dintre CFR şi Rapid, nu a făcut decât să alimenteze ideea că meciurile din Liga I nu se mai dispută chiar corect.

“Se pare că Rapid nu şi-a apărat corect şansele. Nu a luptat cu adevărat. După cum au jucat giuleştenii, mai ales după minutul 60, se pare că nu-şi mai doreau o repriză şi păreau că nu mai au chef”, a spus Gigi Becali, finanţatorul Stelei, la Kanal D. De altfel, latifundiarul a simţit că se întâmplă ceva, şi la pauza meciului de la Cluj l-a sunat pe George Copos: “Am vorbit şi cu el, dar şi cu Taher, şi i-am întrebat dacă se joacă pe teren. Taher mi-a spus că nu e blat. Apoi, i-am spus să-i scoată pe Boya şi pe Burdujan şi să-l bage pe Buga pentru a câştiga”.

Adrian Ilie: “Îi batem în 10 minute”

Managerul sportiv al echipei din Ghencea, Adrian Ilie, a comentat ironic prestaţia alb-vişiniilor din această etapă: “Dacă se va stabili continuarea partidei Rapid-Steaua, nu-mi fac probleme, o să-i batem în 10 minute. La cum au jucat ei la Cluj, nu au nicio şansă”. Şi preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, are o versiune faţă de meciul de duminică: “Meci disputat între două echipe puternice. Rapid nu a putut mai mult, a evoluat la potenţial maxim, dar CFR a fost echipa mai bună”. “Rapid a jucat doar la 45% din potenţial”, s-a apărat Marian Rada, antrenorul giuleştenilor, completat de Coman: “Aş vrea ca CFR să ia campionatul pentru că ei ne-au învins pe teren”.

Declaraţia portarului echi­pei de lângă Grant nu a tre­cut neobservată: “Nu este exclus ca acesta (n.r. – Coman) să se fi înţeles cu CFR, şi din sezonul viitor să evolueze la Cluj. Nu mi se pare normal ca un jucător
rapidist să‑şi dorească ca CFR să ia campionatul”.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite