Acesta este topul celor mai bogate personalităţi din fotbalul englez

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Englezii au publicat topul 100 al celor mai bogate personalităţi ale fotbalului din Albion, lider fiind şeicul Mansour bin Zayed, care finanţează Manchester City.

1. Şeicul Mansour bin Zayed, EAU (41 de ani) - patron Manchester City: 20 miliarde de lire sterline
Fratele preşedintelui din Emirate, şeicul Mansour bin Zayed a devenit cunoscut după ce a preluat Manchester City în 2008, unde a investit deja 5 la sută din averea sa. Fiind cel mai important pion din afacerile cu petrol din ţara sa, bin Zayed este acţionar şi la firma Daimler, unde deţine 9 la sută din acţiuni.

2. Alisher Usmanov, Uzbekistan (58 de ani) - patron Arsenal: 12,4 miliarde de lire sterline
Principalul acţionar de la Arsenal, cu 29,3 la sută din acţiuni, Usmanov a făcut avere în domeniul fierului şi oţelului, având 45 la sută din acţiuni la firma Metalloinvest, cel mai mare producător de oţel din Rusia. Are acţiuni şi la Facebook.

3. Lakshmi Mittal, India (61 de ani) - QPR: 11,8 miliarde de lire sterline
"Regele oţelului" deţine 33 la sută din acţiuni la QPR şi a devenit cunoscut prin firma ArcelorMittal, care a investit şi la Oţelul. El a doborât recordul pentru cei mai mulţi bani cheltuiţi pe achiziţionarea unei case: 70 de milioane de lire sterline pentru locuinţa lui Bernie Ecclestone.

4. Roman Abramovici, Rusia (45 de ani) - Chelsea: 10,3 miliarde de lire sterline
Şi-a început afacerile cu jucării de plastic şi vânzarea de cauciuri şi a cumpărat Chelsea în 2003, pentru 140 de milioane de lire. Rusul a pierdut 7 miliarde de euro în urma divorţului de soţia sa, Irina (2007).

5. Familia Liebherr, Germania - Southampton: 3 miliarde de lire sterline
Markus Liebherr a moştenit o cincime din averea tatălui său, decedat în 1993. El a cumpărat Southampton după două ore petrecute la stadionul "St. Mary", catalogând afacerea drept "un chilipir". Neamţul a murit însă după 13 luni, dar familia sa, care este implicată în afacerile cu maşinării industriale, i-a continuat munca la clubul "sfinţilor", conform prosport.

Sport



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite